Tekijälle

Tämä osio on suunnattu leirin tekijöille! Kokoamme tänne tietoa avoimista pesteistä, rakennus- ja purkuleiristä, leirilippukunnan kansion ja materiaalit. Pestejä avautuu koko ajan, tsekkaa avoimet pestit mukaan tekijäksi-sivulta.

Turvallisesti yhdessä -koulutus

Turvallisesti yhdessä -koulutus on pakollinen kaikille Kliffan yli 15-vuotiaille osallistujille ja tekijöille riippumatta pestistä tai sen kestosta.

Turvallisesti yhdessä -koulutuksen tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia sekä vahvistaa turvallista kasvuympäristöä partiossa. Koulutus antaa toimintaohjeita tilanteisiin, joissa lapsi tai nuori on esimerkiksi tullut kiusatuksi tai kaltoinkohdelluksi.

Lisätietoja Turvallisesti yhdessä -koulutuksesta löydät täältä.

Koulutuksen suorittaminen

Suomen Partiolaisten jäsenet

Turvallisesti yhdessä -koulutus suoritetaan verkossa itsenäisesti osoitteessa: moodle.partio.fi. Muistathan suorittaa koulutuksen hyvissä ajoin ennen leiriä. Kurssin suorittaminen Moodlessa onnistuu partioID:n avulla. Mikäli sinulla ei ole partioID:tä, katso kohta EVP:t (alla).

Todistus/Kuksa-merkintä suoritetusta koulutuksesta esitetään pestiesihenkilölle ennen leiriä (tulostettu paperi tai kuva). Leirilippukunnan johtajisto ja pestivartioissa toimivat esittävät todistuksensa suoritetusta koulutuksesta leirilippukunnan pestijohtajille.

EVP:t eli Ei-vielä-partiolaiset

Mikäli sinulla ei ole partioID:tä voit suorittaa koulutuksen seuraavalla tavalla:

Tutustu ja lue Turvallisesti yhdessä ohje täältä: Turvallisesti yhdessä -koulutus
Kerro omalle pestiesihenkilöllesi Turvallisesti yhdessä -koulutuksen sisällöstä lyhyesti.
Koulutus on näin suoritettu Kliffaa varten. Huomioithan, että tämä suoritus ei ole virallinen partioID:llä suoritettava kurssisuoritus.

Lisätietoja koulutuksesta pestiryhmältä, kliffapestit at partiolainen.fi

Kliffan osaamismerkit

Kerro Kliffalla hankitusta osaamisestasi osaamismerkin avulla! Osaamismerkki on sähköinen työtodistus, jonka kaikki Kliffalla pestissä olevat samoajat, vaeltajat ja aikuiset voivat hakea. Osaamismerkin avulla tuot omaa osaamisestasi monipuolisesti esille ja voit hyödyntää sitä esimerkiksi tulevissa partiopesteissäsi, opinnoissasi, työnhaussa ja työelämässä.

Osaamismerkkejä on neljä erilaista ja niitä haetaan leirin jälkeen. Kannattaa kuitenkin jo ennen leiriä tutustua lomakkeiden kysymyksiin sekä dokumentoida omaa osaamista ja oppimista pestissä – näin merkin hakeminen sujuu helposti leirin jälkeen.

Kliffalla on haettavissa seuraavat osaamismerkit:

 1. Ohjaajana leirillä

  Merkin saaja osaa ohjata leirillä sekä ymmärtää järjestön kasvatustavoitteet huomioivia ohjaustapoja leiriolosuhteissa. Merkki on lähtökohtaisesti tarkoitettu ikäkausivastaaville ja ohjelmajohtajille. Merkkiä voivat hakea myös muissa pesteissä toimivat, jos osaamismerkin kriteerit täyttyvät.
  Hae ohjaajana leirillä -osaamismerkkiä.

 2. Ryhmän johtajana leirillä

  Merkin saaja osaa johtaa useamman ihmisen muodostamaa ryhmää ja toimintaa suunnitelmallisesti sekä vastaanotetun toimeksiannon mukaisesti leiri- tai retkiolosuhteissa. Merkki on lähtökohtaisesti tarkoitettu leirilippukunnanjohtajille, pestijohtajille sekä johtaja-, päällikkö- ja mestaritason pesteissä toimiville. Merkkiä voivat hakea myös muissa pesteissä toimivat, jos osaamismerkin kriteerit täyttyvät.
  Hae ryhmän johtajana leirillä -osaamismerkkiä.

 3. Osaamista vapaaehtoistyöstä

  Merkin saaja on toiminut vapaaehtoistyöntekijänä vastuullisessa ja pitkäkestoisessa johtamis- tai asiantuntijatehtävässä osaamistaan kehittäen. Merkki on lähtökohtaisesti tarkoitettu pitkissä vaativimmissa pesteissä toimiville tekijöille.
  Hae osaamista vapaaehtoistyöstä -osaamismerkkiä.

 4. Vapaaehtoisena tapahtumassa

  Merkin saaja on osallistunut vapaaehtoistyöntekijänä tapahtuman tekemiseen omaa osaamistaan kehittäen. Merkki on lähtökohtaisesti tarkoitettu lyhyissä pesteissä ja pestivartioissa toimiville tekijöille, samoajille, vaeltajille ja aikuisille.
  Hae vapaaehtoisena tapahtumassa -osaamismerkkiä.

Miten haen osaamismerkkiä?

 1. Aloita luomalla henkilökohtainen Open Badge Passport -tili osoitteessa www.openbadgepassport.com. Open Badge Passport on paikka, johon linkittyvät kaikki henkilökohtaiset merkit nyt ja tulevaisuudessa. Tilin avulla voit hallinnoida merkkejä ja päättää siitä mihin ja miten merkkien tietoa jaetaan. Muista rekisteröityessäsi antamasi sähköpostiosoite, tarvitset sitä merkkihakemuksessasi.
 2. Valitse haettava merkki ja avaa sähköinen hakemuslomake yllä olevista linkeistä. Voit halutessasi hakea useampaa merkkiä.
 3. Täytä sähköinen hakemus vastaamalla merkkihakemuksessa oleviin kysymyksiin. Voit liittää myös tiedostoja täydentämään oman osaamisen sanoittamista esimerkiksi videon tai valokuvien avulla. Huomioithan, että hakemus on julkinen. Muista näin ollen kunnioittaa yksityisyyttä liittäessäsi esim. valokuvia. Kuvailemasi osaaminen on voinut kertyä myös muualtakin kuin partiosta. Huom! Sinun ei tarvitse täyttää hakemusta yhdeltä istumalta, vaan voit tallentaa hakemuksen, jatkaa merkin hakemista tekemällä välitallennuksen.
 4. Lähetä hakemuksesi leirin päätyttyä, kun hakemus on valmis ja sisältää kaikki tarvittavat tiedot.
 5. Muistathan hakea osaamismerkkiä viimeistään 16.9.2018

Mitä tapahtuu, kun olen hakenut osaamismerkkiä?

 1. Osaamismerkit luetaan ja hyväksytään pestiryhmän toimesta syyskuun-lokakuun 2018 aikana hakuajan jälkeen.
 2. Mikäli hakemuksestasi puuttuu joitain kohtia, lähetämme sen sinulle takaisin ja voit täydentää sitä tarvittavilta osin.
 3. Kun merkkisi on hyväksytty, vastaanota merkkisi hyväksymällä se kirjautumalla Open Badge –tilillesi.
 4. Tämän jälkeen voit hyödyntää merkkiä ja kertoa osaamisestasi jakamalla merkkiäsi esimerkiksi somekanavissa, sähköisessä cv:ssä, työpaikkahakemuksessa sekä omissa opinnoissasi osaamisen tunnistamiseen ja tunnustamiseen.

Mikäli sinulla on kysyttävää osaamismerkkeihin liittyen, laita viestiä Kliffan pestiryhmälle: kliffapestit@partiolainen.fi