Varo! Rinkka voi pursuta paluumatkalla – kaikesta uudesta nimittäin

Yli puolet suomalaisista haluaisi tehdä vapaaehtoistyötä – työn arvo syntyy suhtautumisesta ja mihin olisikaan helpompi suhtautua arvostuksella ja innolla kuin vilpittömään itsestään antamiseen. Työn hurmos haastavasta tehtävästä ja siinä pärjäämisestä: vapaaehtoistyössä haasteiden taso on helppo asettaa sopivaksi ja tukea saa pienellä kynnyksellä. Vaatimuksia ja odotuksia ei tarvitse pelätä.

Kunpa voisin jakaa aamulenkkien ilon, parhaan papupatani salaiset niksit ja tunnelmallisimmat iltalauluni. Partion kautta omaa osaamista voi tuoda yhteiseksi iloksi pienellä panoksella. Kokemuskuulostelun perusteella täytyy kuitenkin muistaa varoittaa: vastavuoroisuuden seurauksena rinkkasi saattaa paisua täyteen taitoja ja kokemuksia, joita ei googlesta klikkailla. Ne kun pakkaat mukaasi kotiin, saattaa kantoapu tulla tarpeeseen.

Partio on nousujohteista. Niin ensiapu-, viestintä kuin erätaidoissakin on mahdollista suorittaa kursseja, joista hyötyy muussakin elämässä. Kesäleiri on ehdottoman hyvä tilaisuus kokea vapaaehtoistyön imu, verkostoitua, jakaa osaamistaan. Tapahtumiin osallistuminen on yleensä kaikille mahdollista ja pestejä löytyy niin kokkailusta innostuneelle kuin infrastruktuurin taitajalle. Milloin yhteistyö tuottaa uusia elämyksiä, milloin itsensä ylittämistä. Olet jo ehkä huomannut tällaisten kokemusten olevan muistoja, jotka luistattavat läpi talven synkimpienkin latujen ja loskakasojen – puhumattakaan uusista taidoista ja kontakteista, joita leirielämä tuo tullessaan.

Mietin usein, miten voisin kehittää itseäni monipuolisesti niissä asioissa, mitkä olen ottanut projekteiksi. Suurimmat muistijäljet ja ahaa-elämykset ovat syntyneet erilaisissa tiimeissä, yhteisten tavoitteiden ja tehtävien parissa, kun alkuperäiseen toimintatapaan on saanut eri näkökulmaa. Luonnon haasteet ovat myös Kliffalla jotain ainutlaatuista ja yhdistävää – tilaisuus joka kutkuttaa kurkottamaan.

Aikuinen, Kliffalla voit kokeilla vapaaehtoisena oloa viikon ajan matalalla kynnyksellä. Se on helppoa: ilmoittaudu mukaan 5.3. mennessä ja leirillä saat kiertää erilaisissa tehtävissä oman pienen pestivartiosi kanssa. Ennakkoon ei tarvitse muuta, kuin pakata rinkka ja hypätä bussiin. Pidempikestoiset pestit löytyvät pestit-sivuilta.