Mistä on huoltopalvelujohtajan Kliffa-projekti tehty?

Kliffa-projekti lähti liikkeelle vuoden 2017 helmikuussa, kun kokoonnuimme ensi kerran leiritoimikunnan kanssa Pakilaan. Sieltä leiri otti ensimmäiset askeleensa kohti nykyisyyttä ja lähes valmista loppuhuipentumaa. Mitä tähän matkalle on sitten oikein mahtunut?

Ainakin noin 1600 tunnin verran kokouksia, simulaatioita, päällikköpalavereita, rakennustalkoita, naurua, voitettuja haasteita, suunnittelua, suunnittelua ja suunnittelua. Lukemattomia litroja kahvia ja Coca Cola Zeroa sekä iso kasa turkinpippureita.

Projektin alussa, kun pelimerkkejä valittiin, valikoitui omaan osastooni huoltopavelut: Logistiikka, suihkut, saunat, jätteet, harmaavesi, tiskilinjastot, muonitus, erityisruokavaliot, toimistopalvelut, ilmoittautuminen, leirirekisteri, löytötavarat sekä rakennus- ja purkuleirin toteuttaminen. Hirmuinen määrä kaikenlaista. Oli pakko juoda ensin pari kuppia kahvia ja levittää eteen iso kasa post-it –lappuja. Sitten käärittiin hihat ja ryhdyttiin suunnittelemaan, millaisista palasista tämä projekti oikein rakentuisi.

Kun ensimmäiset suunnitelmat olivat paperilla, oli aika aloittaa päälliköiden etsintä. Ensi alkuun kasa rekryilmoituksia, kymmeniä puheluita, ja lopulta hakemuksia! Olipa mahtavaa lukea niin monta upeaa hakemusta ja myöhemmin tavata monen monta upeaa partiolaista. Kaikkien hakemusten joukosta löytyivät juuri sopivat Huolto-, Toimisto-, Muonitus-, Logistiikka- ja Rakennus- ja purkuleiripäälliköt joiden kanssa Kliffaa on rakennettu kohta vuoden verran.

Päälliköiden kanssa olemme tapailleet isommalla kokoonpanolla kuukausittain, ja yksittäisiä päällikkötapaamisia on mahtunut mukaan kymmeniä. Näissä tapaamisissa on juonittu, kuinka ne huoltopalvelut oikeasti toteutetaan: kuinka monta kiuasta, kuormalavaa, vanerilevyä, peksiä, pemmiä, helmeä leirin tekoon oikeasti tarvitaan. Voin todeta tähän vain ja ainoastaan, että paljon!

Tapaamisissa on ollut selkeästi esillä se, että jokainen päällikkö on oman ryhmänsä asiantuntija. Päälliköt ovat tarttuneet mahdollisuuteen tehdä asioita omalla tavallaan rohkeasti ja määrätietoisesti. He eivät ole tyytyneet ensimmäiseen ratkaisuun, vaan olemme yhdessä selvittäneet eri ratkaisuvaihtoehtoja ja valinneet niistä meille juuri sen oikean. Uskon, että tällä tarmokkuudella ja ammattitaidolla meillä on mitä parhaimmat mahdollisuudet rakentaa paras Pääkaupunkiseudun Partiolaisten piirileiri Kliffa 2018.

Huoltopalvelujohtajana olen päässyt mukaan rakentamaan ehkäpä siisteintä projektia tähän saakka. On upeaa huomata, millä palolla päälliköt, mestarit, kympit ja tekijät vievät tätä projektia eteenpäin. On upeaa toimia tämän projektin huoltopalvelujohtajana ja auttaa monia tekijöitä onnistumaan pesteissään.

Leirin alkuun on enää reilut 30 päivää. Kohta pääsee aloittamaan rinkan pakkaamisen ja matkan kohti Evoa ja Kliffaa. Ennen Kliffan alkua on edessä vielä suuri operaatio, nimittäin rakennusleiri, jonka aikana Kliffalle rakennetaan uskomaton määrä kaikenlaista; leiriporttia, saunoja, käsienpesupisteitä, kahvila ja paljon muuta. Sitä odottaessa!

Kliffalla nähdään,
Pia Heiskanen
Kliffan Huoltopalvelujohtaja

 
Kuva: Timo Vehviläinen