Miksi Kliffalle?

Neljä päivää aikaa ilmoittautua Kliffalle. Joskus olen itse syyllistynyt ilmoittautumaan partiotapahtumiin tutkimatta lainkaan, millaisia asioita ne konkreettisesti pitävät sisällään. Syynä tähän ovat olleet omat kiireet, tapahtuman houkutteleva nimi tai kavereiden osallistuminen. Mitä siis saan ilmoittautuessani mukaan Kliffalle?

Kliffa kestää viikon verran ja tapahtuma-alueena on eteläisen Suomen ehdoton ykköspartioalue eli Evo. Perinteisen suomalaisen sekametsän keskelle kohoaa vapaaehtoisvoimin pieni kylä, jonka suojissa kaikki osallistujat pääsevät viettämään aikaa yhdessä omien vanhojen partiokavereidensa kanssa, tapaamaan tuttuja pidemmän matkan takaa ja tutustumaan uusiin tuttavuuksiin. Aamiaiset, lounaat ja päivälliset nautitaan kyläkeittiöissä, ja vapaa-ajalla voidaan käydä saunomassa, uimassa, tai tutustumassa leiribulevardin kojuihin ja kauppoihin. Mutta entäpä se varsinainen ohjattu ohjelma ja suuremmat yhteiset tapahtumat – mitä silloin tapahtuu ja millaisten aiheiden parissa?

Kliffan ohjelmakokonaisuudet on jaettu erilaisiin ohjelmalaaksoihin. Ohjelmalaaksoja on yhteensä yhdeksän kappaletta ja ne ovat nimeltään Kisälli, Metsuri, Kartturi, Rauhanturvaaja, Sukeltaja, Hatuntekijä, Sankari ja Oktonautti. Laaksojen sisällöt tulevat tarkentumaan leirin lähestyessä, mutta luvassa on ainakin seikkailu Suomen suurimmassa pakohuonepelissä, kiipeilyä ja urheilua, omien arvojen ja suvaitsevaisuuden pohdintaa, sekä perinteisten partiotaitojen harjaannuttamista oman ryhmän kanssa. Monipuoliset laaksojen teemat takaavat sen, että jokaiselle löytyy jotain uutta, sekä jotain tutumpaakin tekemistä ohjatun ohjelman kautta. Vanhemmat partiolaiset toimivat ohjelmalaaksojen toiminnan mahdollistajina, tai tekevät muita pestitehtäviä osana isompaa ryhmää, mutta ei huolta: myös heille taataan mahdollisuuksia osallistua ohjelmalaaksojen ohjelmaan omalla vapaa-ajallaan. Samoajille on lisäksi omaa ohjelmaa laaksojen ulkopuolella niin rentoiluun, itsensä kehittämiseen kuin vauhdikkaampaankin menoon. Samoajien ja tarpojien 24H-ohjelma tulee muuten olemaan jotain niin siistiä, että sitä muistellaan vielä pitkään.

Suurten yhteisspektaakkelien aikana päästään seuraamaan Kliffan tarinan hahmojen touhuja, kuulemaan livemusiikkia ja kreisibailaamaan yhdessä kaikkien metsästä löytyvien partiolaisten kanssa. Esiintymislavan ympäristössä huivit heiluvat ja tanner tömisee, kun useampi tuhatpäinen leiriyhteisömme pomppii sydämensä kyllyydestä Evon illoissa. Vanhemmat partiolaiset pääsevät jatkamaan omia juhliaan vielä omassa johtajakahvilassaan pienempien partiolaisten asetuttua makuupussiensa lämpöön nukkumaan.

Piirileirit ovat olleet oman partioaikani huippuhetkiä. Niitä joutuu odottamaan aina neljä vuotta, mutta aina ne ovat olleet yhtä odottamisen arvoisia. Kevättalvi on Etelä-Suomessa nyt parhaimmillaan, mutta omat ajatukseni alkavat vääjäämättä ohjautua jo kohti Kliffaa, ensi kesää, sekä mahdollisuutta nähdä omia partiokavereitani ympäri pääkaupunkiseutua. Omat kesätyökuvioni saattavat vielä vaikuttaa osallistumiseeni, mutta onneksi Kliffalla onkin käytössä kesätyötakuu, eli jos työasiani sotkevat osittain osallistumistani, pystyn vielä vaikuttamaan ilmoittautumiseeni. Siksipä taidan suunnata saman tien ilmoittautumaan Kliffalle, ja suosittelen jokaista vielä asiaa harkitsevaa tekemään saman, ilmoittautuminen sulkeutuu nimittäin jo neljän päivän päästä maanantaina 5.3.!

Kliffalle ilmoittaudutaan osoitteessa www.kliffa2018.fi/ilmoittautuminen. Varaathan oman PartioID:si ilmoittautumista varten!