Leirilippukunnan rakentaminen ja majoittuminen

Kliffalla leirilippukuntien alueet tulevat olemaan hyvin tiiviitä, mutta tila saadaan riittämään telttavalinnoilla ja hyvällä majoitussuunittelulla. Majoittumisessa tulee mahdollisuuksien mukaan suosia puolijoukkue- ja Niger-telttoja ja välttää vaellustelttoja. Majoittumisessa tulee lisäksi huomioida, että jokaisessa teltassa majoittuu mahdollisimman monta leiriläistä ja välttää vajaita telttoja. Jokaisen telttaryppään väliin tulee jättää neljän metrin levyiset palokujat.

Rakentaminen

Jokainen leirilippukunta saa omaan rakenteluun leirin puolesta 150 metriä riukua ja 70 metriä lautaa. Muu leirilippukunnan rakentamiseen tarvittava materiaali tulee lippukunnan itse hankkia leiriä varten. Leirilippukunnassa tulee olla ilmoitustaulu. Suosittelemme rakentamaan leirilippukuntaan myös yhteisen katoksen, jätepisteen, ruokailuvälineiden säilytystelineen ja leirilippukunnan portin.

Rakentamisessa tulee suosia naulojen sijaan ruuveja ja köytöksiä, sillä kaiken puutavaran, joka Kliffalta lähtee kiertoon, tulee olla puhdasta. Kaikki ruuvit ja naulat tulee poistaa huolellisesti ennen kuin puutavaran voi palauttaa. Leirin yleisissä rakennelmissa käytetään ainoastaan torx-ruuveja, joissa on kärki 25.

Täältä löytyy ohjeita ja ideoita leirilippukunnan rakennelmiin.

Kliffa saa näyttää partioleiriltä! Täältä voit halutessasi katsoa, millaista ilmettä rakennelmiin Kliffalla tavoitellaan.

Lippukuntien kalustolle on leirin puolesta järjestetty yhteiskuljetus. Tavaroita kuljetukseen vastaanotetaan 7.7. ja 8.7. Katso ohjeet kaluston pakkaamiseen ja kuljetuksiin täältä.