Snadila on Kliffan perheleiri

Toivotamme kaikki lapsiperheet tervetulleiksi Snadilaan! Snadila on Kliffan perheleiri, joka kokoaa yhteen lapsia ja vanhempia kaikista Kliffan 13:sta kylästä.

Snadila mahdollistaa perheellisten osallistumisen Kliffalle osaksi tai koko leirin ajaksi tarjoamalla lapsiystävälliset leiriolosuhteet lapsille ja aikuisille. Snadila on suunnattu perheille, joilla on alle partio-ohjelman ikäisiä lapsia.

Infokirje Kliffan perheleiri Snadilan asukkaille – heinäkuu 2018

Yleistä Snadilan palveluista

Perheleiri pyörii jokaisen siellä majoittuvan aikuisen panoksella, joten kaikilta siellä majoittuvilta edellytetään osallistumista yhteisten tehtävien hoitamiseen. Näistä lyhyistä yhteisistä tehtävistä ilmoitetaan leirillä

Perheleirissä huomioidaan lasten erityistarpeita muun muassa ruoan lämmitys. Snadilasta löytyy yhteinen Snadilan jengin kokoava leikkipaikka. Muissa kylissä ei ole tarjolla vastaavia palveluita.

Ennen leiriä julkaistaan lisäohjeistusta, kuinka leirille on hyvä valmistautua, ja miten perheleirissä toimitaan.

Snadilalaiset osallistuvat leirin yhteisiin ohjelmiin muiden kylien tavoin. Perheille on tarjolla ajanvietettä leiripäivän ratoksi esim. laaksovierailuja ja pientä ohjelmaa perheiden kesken.

Ruokailu

 • Snadila ruokailee yhdessä leirin kahdesta keittiössä, jossa tarjoillaan samaa ruokaa kuin muuallakin leirissä.
 • hygienia- ja tilasyistä perheiden tuomia omia ruokia ei voida säilyttää Snadilan puolesta
 • jääkaappitilaa varataan kuitenkin esim. perheleiriläisten jääkaappisäilytystä vaativille lääkkeille
 • omien jääkaappien tuominen leirille ei ole mahdollista
 • Lastenhoidossa olevat lapset syövät hoitoaikanaan leirin keittiöllä, jos leirin ruokailu ajoittuu lastenhoidon kanssa samaan aikaan.
 • Aamupala syödään aina lapsesta vastuussa olevan aikuisen kanssa.

Majoittautuminen Snadilaan

Snadilassa majoitutaan 0-6-vuotiaiden lasten kanssa. Snadilassa majoittuvat lapset eivät kuulu ikäkausiohjelmien piiriin, vaan osallistuvat Snadilan ohjelmiin.

Partio-ohjelman ikäiset lapset majoittuvat leirilippukunnassa heille suunnatun leiriajan. Esimerkiksi sudenpentu majoittuu lyhyen Kliffan ajan leirilippukunnassa ja sen jälkeen vanhempien kanssa Snadilassa. Tässä tapauksessa vanhemmat voivat halutessaan majoittua alkuleirinkin Snadilassa. Tällöin he myös osallistuvat Snadilan ”kotitöihin” samoin kuin osallistuisivat leirilippukunnassa.

Perheleirissä asutaan itse mukana tuoduissa teltoissa

 • voit sopia yöpyväsi toisen perheen kanssa samassa teltassa
 • telttapaikkoja ei voi varata etukäteen
 • jos haluat majoittua vierekkäin toisen telttakunnan kanssa, tulee leirille saapua yhtä aikaa

Sudenpentuikäiset Snadilassa

2011 syntyneet lapset voivat osallistua leirille sudenpentuina, jos asuvat leirilippukunnassa. Leirilippukunnassa majoittuvat lapset osallistuvat oman ikäkauden ohjelmiin leirilippukunnan kanssa. Jos sudenpentuikäisen lapsen vanhemmat valitsevat Snadilan sudenpennun majoituspaikaksi, lapsi osallistuu vain Snadilan ohjelmaan. Hän ei siis voi osallistua oman ikäkautensa ohjelmaan esim. laaksoihin leirilippukunnan mukana.

Lyhyen Kliffan jälkeen Snadila tarjoaa pientä ohjelmaa sudenpennuille, mutta sitä varten tulee varata lastenhoitopalvelu ennakkoon.

Kannustamme kaikkia partio-ohjelman ikäisiä lapsia ja johtajia majoittumaan ensisijaisesti leirilippukunnassa. Toivomme kaikkien mahdollisten aikuisten olevan apuna leirilippukunnan arjessa, koska lippukuntien hyvinvointi on koko piirileiriprojektille ykkösasia.

Perheiden majoittuminen leirilippukunnassa

Perheiden on mahdollista majoittua leirilippukunnassa, mikäli tästä on erikseen sovittu leirilippukunnan kanssa. Snadilan palvelut, ohjelma ja lastenhoito, ovat tarjolla myös leirilippukunnissa asuville perheille. Vanhempien tulee huolehtia lasten saattamisesta lastenhoitoon ja sieltä hakemisesta. Laaksot ja muu ikäkausiohjelma eivät ole auki alle 7-vuotiaille, mutta Snadilan ohjelmaan kuuluu mm. joitain vierailuja ohjelmalaaksoihin.

Tutustu myös perheleirin usein kysyttyihin kysymyksiin

Maija Poppasen lastenhoitopalvelu

”In every job that must be done, there is an element of fun.”

Lastenhoitopalvelu on tarkoitettu pestissä oleville perheille. Lastenhoitopalveluun tulee ilmoittautua sähköisellä lomakkeella sitovasti ennen leiriä. Lomake julkaistaan keväällä 2018. Lastenhoitopalvelun tilanneille perheille laitetaan tarkempi ohjeistus palvelun käytöstä myöhemmin.

 • Lastenhoidossa tarjotaan lapsille perushoitoa ikätasonmukaisesti ja pientä ohjelmaa leiripäivän ratoksi. Lastenhoitoa toteutetaan pestivartioiden avulla.
 • Lastenhoitoa järjestetään 7 päivänä noin klo 9.30–19.30
 • Saapumis- ja lähtöpäivinä sekä yhteisohjelmailtoina lastenhoidossa on poikkeusaikataulut
 • Ohjelmaa ja hoivaa ei järjestetä rakennus- ja purkuleirillä

Lastenhoitopalvelun varaaminen

Snadilan lastenhoitopalvelun voi varata seuraavasta linkistä:

Snadilan lastenhoitopalvelun tilauslomake 2018

Vanhemmat, joilla on ennen leiriä alkanut pesti, varaavat sitovasti lastenhoitopalvelun 30.4. mennessä. Vanhemmat, joiden pesti toteutetaan pestivartioissa, varaavat sitovasti lastenhoitopalvelun 31.5. mennessä.

Vanhempien pestit

Kahden vanhemman voimin saapuvan perheen vanhemmista toisella tulee olla täysipäiväinen eli 100 % pesti tai molemmilla 50 % pestit. Myös yksin lasten kanssa tulevalla vanhemmalla on mahdollisuus pestin ottamiseen, mikäli hän varaa ennakkoon lapselleen lastenhoitopaikan.