Palvelut 

Ruokailu 

Yleistä  

Muonitus tarjoaa Kliffalla kaikille leiriläisille heille sopivaa ja ravitsevaa ruokaa.  Muonitus toimii kahdella massakeittiöllä ja yhdellä erityisruokavaliokeittiöllä. Leirinajan ruokahuolto toteutetaan yhteistyössä ruokapalveluyritysten kanssa. Lounas ja päivällinen tilataan paikan päälle lämpimänä ja jakovalmiina. Aamu- ja iltapala valmistetaan tukusta tilattavista valmiista komponenteista.  

Leirillä kaikki ruoka on laktoositonta ja kalatonta.  

 

Erityisruokavaliokeittiö (Ervi)  

Ervi-keittiö on Kliffan kolmas keittiö. Tässä keittiössä ruokailevat kaikki ruoka-aineallergikot pois lukien gluteiiniton ruokavalio. Kaikkiin ervikeittiöllä ruokaileviin ruoka-aineallergikkoihin ervi-keittiö on yhteydessä ennen leiriä. Ervi-keittiölle tulee jakoon myös massakeittiöllä olevat ruoat, mikäli leiriläinen voi sitä syödä tai jos mukana on saattaja.  

Esim. jos leiriläinen on allerginen vain raa’alle tomaatille, hän voi syödä ruoan muun leirilippukunnan kanssa omalla keittiöllään. Jos allergeenejä on useita, on leiriläinen ohjeistettu syömään jokainen ruoka ervi-keittiöllä. Epävarmoissa tilanteissa voi leiriläinen tarkistaa ruoan sisällön keittiön ilmoitustaululta.

Ervi-keittiö toteutetaan buffettina, jossa kaikki komponentit on kypsennetty toisista erillään, ainoastaan suolalla maustettuna. Lounaan ja päivällisen buffetti rakentuu kolmesta osasta. Ensimmäisenä valitaan hiilihydraatin lähde 3-4:stä eri vaihtoehdosta, toisena haluttu määrä kasviksia noin 20:stä eri vaihtoehdosta ja viimeisenä proteiini. Näiden lisäksi tarjolla on kevyesti maustettuja kastikkeita ja maustebaari. Aamu- ja iltapala toimii samalla periaatteella, vain suppeampana ja hieman kohdennetummalla sisällöllä.  

 

Vessat 

Kliffalla on tuttuun tapaan Bajamaja-vessat, jotka sijoitellaan isoimpien kulkuväylien varrelle. Pidäthän vessat siistinä, etkä heitä pyttyyn mitään, mikä ei sinne kuulu. Muistuttakaa kaikkia leiriläisiä, että pesevät aina kädet vessassa käymisen jälkeen. 

Wc-ryppäiden yhteyteen tulee myös inva-wc, sekä pelkästään naisille merkitty wc. 

Vessat käydään huoltamassa vessatoimittajan puolesta kerran päivässä. Lisäksi palvelukeskukseen voi tehdä huoltopyynnön, mikäli vessasta puuttuu paperia tms.  

 

Suihkut ja saunat 

Suihkut ja saunat löytyvät leirillä kahdesta paikasta. Etelän saunat ja suihkut ovat pääasiassa tarkoitettu vesilaaksojen, kylien peseytymisten sekä yleisten uimavuorojen käyttöön. Etelän pesulan vieressä on perheleiri Snadila, joka rajoittaa alueen käyttöä yöaikaan melun takia. Etelän saunoille ei bookata peseytymisvuoroja enää iltapalan jälkeiselle ajalle.  

Johtajakahvilalta löytyvät toiset suihkut ja kaksi saunaa. Nämä saunat ovat pääsääntöisesti johtajien käytössä. Pohjoisen saunat ovat auki iltamyöhään johtajille ja ne toimivat lähtökohtaisesti öisin omatoimisella puiden lisäyksellä. Päivä- ja ilta-aikaan pesulassa palloilee henkilökuntaa.  

Suihkut ovat käytössä aina virallisten peseytymisvuorojen aikaan. Suihkuissa suoritetaan siivous joka aamu aamiaisen aikaan, jolloin suihkun käyttö on kielletty.  

Suihkut ja saunat toimivat etelässä tytöt ja pojat periaatteella, eli molemmille ovat omat suihkut, saunat ja pukkarit. Pohjoisessa saunat ovat yhteiset, mutta suihkuissa on omat puolet tytöille ja pojille.  

Pukuhuonetilaa on pesuloissa rajatusti. Ehdoton toive olisi, että vesilaaksoon ja alaleirien kylvetyksiin tultaisiin suoraan savusta uikkareissa, jotta saadaan pesulat toimimaan jouhevasti. Johtajapesuja varten löytyy pukkaritilaa.  

Suihkujen ja saunojen vesiä ei suodateta tai käsitellä mitenkään, vaan vedet menevät sellaisenaan läheiselle suolle. Näin ollen niissä ei saa käyttää muuta kuin biohajoavaa saippuaa/muita hygieniatuotteita. Ethän pissaa tai kakkaa suihkuihin.  

 

Hygienia 

Hampaiden pesu suoritetaan leirilippukunnissa ja kaikki jätevedet kerätään sylkyämpäreihin, jotka tyhjennetään bajamajoihin.  

Käsienpesupisteet sijaitsevat vessojen ja keittiöiden yhteydessä. Säännöllinen käsien peseminen on tärkeää epidemioiden torjumiseksi. Ohjeistattehan kaikki lapset pesemään kädet vähintään aina ennen ruokailua ja wc-käynnin jälkeen. 

Vauvojen pylly- ja vaippapyykissä palvelee Snadila. Potat voi tyhjentää bajamajoihin. 

Myyntipalvelut

Maksutavat leirillä

Maksuvaihtoehtoina käteinen ja yleisimmät maksukortit (myös Visa Electron).

Kioskit ja kahvilat

Pääkahvila sijaitsee leirin keskeisimmässä paikassa torilla ja palvelee ihan jokaista! Tule kupposelle, herkuttelemaan tai lataamaan puhelintasi.

Johtajien kahvila Kuusi – pizzaa ja riippukeinuja
Sijainti: Monumentilta itään, järven eteläpäässä. 
Aukioloajat: 10-22 melkein joka päivä

Jätskikiska  – Jätski kerrallaan Kliffasta parempi
Sijainti: Tori 
Aukioloajat: 9-17 

Liikkuva myyntikärry(t) 
Sijainti: liikkuu leirissä päiväsaikaan ja tarjolla kavia, teetä ja jätskiä.

Termarilipukkeet 
Pääkahvilasta on mahdollista ostaa termarilipukkeita, joilla saa termarin täyteen maittavaa kahvia aamuisin. Tuo oma termari! 

Leiriravintola Havu

Hetken hengähdystaukoa kiireisestä leiriarjesta kaipaavalle on meillä ratkaisu – Leiriravintola Havu!

Samoajille, vaeltajille ja aikuisille suunnattu ravintola tarjoaa ainutlaatuisen elämyksen hyvän ruoan parissa keskellä metsää. Havussa tarjoillaan korkeatasoinen kolmen ruokalajin illallinen joka ilta ja meillä syödään pitkissä pöydissä yhdessä vanhojen ja uusien kavereiden kanssa. Vaihtoehtoina ovat sekä vegaaninen että lihamenu. Menu tulee valita pöytävarauksen yhteydessä. Myös mahdolliset ruoka-aineallergiat tulee ilmoittaa varauksessa ja pyrimme huomioimaan ne mahdollisuuksien mukaan.

Illallista tarjoillaan tiistaista sunnuntaihin 24.-29.7. kahdessa kattauksessa, klo. 17 ja klo. 20 (pois lukien Juhlien ja Jatkojen illat). Juhlien ja Jatkojen aikaan (25.&29.7.) kattaukset ovat klo. 16 ja 20.30. Maanantaina 30.7. ravintola tarjoilee kolmen ruokalajin lounasta klo. 11.00 ja klo. 13.30.

Kuhunkin kattaukseen tulevien on saavuttava paikalle mielellään hieman ennen kattauksen alkamisaikaa. Ravintolaan ei siis voi saapua valinnaisina aikoina vaan ruokaa tarjoillaan vain etukäteen varattavissa kattauksissa.

Havu sijaitsee aivan pääkahvilan kupeessa, kahvilan ja erikoisruokavaliokeittiön välissä. Ravintolatila on katettu, joten herkuttelemaan pääsee säällä kuin säällä. 

Kolmen ruokalajin menu maksaa 20 € ja lauantaina tarjoiltava brunssi maksaa 8 €. Sekä illalliselle että brunssille voi tehdä pöytävarauksen varauslomakkeella, joka löytyy ennen leiriä nettisivuilta. Samalla lomakkeella voi varata paikan useammalle ruokailijalle. Yli 8 hengen varauksissa tulee olla yhteydessä suoraan leiriravintolamestariin Nelliin. Havussa on vain 40 asiakaspaikkaa, joten kannattaa varata nopeasti varmistaaksesi paikkasi illallisella! Illalliselle voi myös ostaa illallislipukkeita, joita voit antaa esimerkiksi kiitoksena savunjohtajalle tai syntymäpäivälahjana kaverille. Lipukkeita saat ostettua suoraan leiriravintolasta. 

Tätä tilaisuutta et halua missata, siispä tervetuloa Havuun!  

Varaa kattaus

Lisätiedot ja ryhmävaraukset: 

Nelli Heikkinen, leiriravintolamestari 
nelli.heikkinen@partio.fi
0407154428 

Kauppa RAFFI store

Leirituotemyymälä ”RAFFI store” 
Sijainti: Torilla keskellä leiriä 
Aukioloajat:

  • 23.-27.7. 12.00-18.00
  • 28.7. 9.00-18.00
  • 29.-30.7. 12.00-17.00

Tuotemyymälä RAFFI store sijaitsee leirin keskipisteessä torilla. Mahtavat tuotteet ja iloinen myyjätiimi varmistavat mieleenpainuvan ostostapahtuman. Myymälässä on osittain sama tuotevalikoima kuin verkkokaupassa, mutta myös erilaisia tuotteita sekä PÄIVÄN TUOTE (yllätystuote), jota on vain rajoitettu määrä. Ennakkomyynnissä olevia leirituotteita tulee rajoitetut määrät myyntiin RAFFI storeen, joten suosi leirituotteiden hankkimista verkkokaupasta. Myös Leirihotelli OIVAn yöpymislippuja voi ostaa verkkokaupasta. 

Leirituotteista  

Kliffan leirituotteiden tuotekatalogi pyritään pitämään perinteisen partiomaisena. Leirituotteiden verkkokauppa on auki kesäkuun loppuun asti ja sieltä voi tilata upeita Kliffa-tuotteita, kuten leiripaidan, hupparin, Softshell-takin, lippiksen omalla nimellä, teknisen paidan, Muurlan mukin kannella tai kangaskassin. 

Verkkokauppa ja ennakkotilaukset osoitteessa: kauppa.kliffa2018.fi 

Leirihotelli Oiva

Tule viettämään rentouttava luksusyö leirihotelli Oivaan! Leirin melun ja melskeen keskellä on ihana rauhoittua hetkeksi ja ottaa omaa aikaa, ja mikäs olisikaan sen parempi paikka itsensä hemmottelulle kuin yö hotellissa. 
Leirihotelli on avoin kaikille samoajaikäisille ja sitä vanhemmille. Rauhallisen hotelliyön hintaan sisältyy telttamajoitus, luksusilta- ja aamupala sekä rauhallinen alue pelailuun, lueskeluun ja riippumatossa loikoiluun. 

Voit yöpyä leirihotellinyhteismajoitusteltassa (pj- ja 10-teltta), kahden hengen vaellusteltassa tai upeassa kahden hengen Tentsile -puumajoitteessa. Otathan mukaan oman makuupussin, makuualustan sekä ruokailuvälineet. Hotellissa on myös muutamia ilmapatjoja, retkisänkyjä sekä tyynyjä lainattavissa.

Paikkoja on vain rajoitetusti, joten varmista leirin mukavin yö itsellesi jo nyt Kliffan leirituotekaupasta! Lippuja voi ostaa myös leirin aikana. Tervetuloa nauttimaan Oivasta palvelusta!

Kun olet varannut leirihotelliyön, ilmoitathan mahdollisesta ruoka-aineallergiasta ja liikuntaesteestä viimeistään viikkoa ennen yöpymistä, niin ehdimme varautumaan. 
MUISTA tulostaa saamasi tilausvahvistus tai tallentaa se puhelimeesi. 

Leirihotelli on avoinna 23.-29.7. klo 17.00 – 11.00 ja sulkeutuu ma 30.7. klo 11.00

Lisätiedot ja kyselyt voi lähettää Hotellimestarille: jenni.lappi@partio.fi