Varsinainen ja virallinen pakkauslista julkaistaan toisessa leirikirjeessa kesäkuun alussa. Ainakin näitä tarvikkeita leiriläinen tulee tarvitsemaan:

Rinkka

Rinkka on partiolaisen perustarvike. Nelipyöräinen kuljetus ei vie ikinä tätä kansaa telttapaikan viereen. Maastossa on hyvin hankala, ellei jopa mahdoton vetää mitään vetolaukkuja. Jääkiekkoilijoillakin on nykyään varustereppuja (sinänsä kätevä, sinne mahtuisi vaikka kahden viikon leirikamat), mutta niiden kantomukavuus ei riitä metsäolosuhteisiin. Partiolainen saattaa joutua leirin ohjelmasta riippuen kantamaan tavaroitaan myös haikilla (pieni vaellus).

Rinkkoja on erikokoisia ja kannattaa valita partiolaisen kokoon sopiva. Asiantuntevat myymämät osaavat neuvoa oikean koon valinnassa. Käytettyjä rinkkoja löytää mm. Facebookin Partiokirpputorilta (saa myös neuvoja koon valintaan) sekä nettikirpputoreilta, mm. Tori.fi. Aina kannattaa kytätä myös kauppojen tarjouksia.

Makuupussi

Suomen kesässä tarvitaan kolmen vuoden ajan makuupussi. Sillä vanhalla kesämakuupussilla, jolla tarkenee sähköttömälläkin kesämökillä, ei mitä todennäköisimmin tarkene teltassa. Mökkiä ehkä lämmitetään takalla tai kamilla, mutta partiolaiset eivät teltoissaan kesällä kaminaa käytä.

Makuualusta

Ohuen solumuovisen makuualustan saa kaupasta kympillä ja kyllä silläkin pieni ihminen kesällä pärjää. Kun sijoittaa kympin tai kaksi lisää, saa jo paksumman jo pärjää sitten muinakin vuodenaikoina ja jonka alta kävyt ja oksat eivät niin helposti tunnu. Itsestään täyttyviä tai pumpattavia makuualustoja ei suositella sudenpennuille ja nuorimmille vartiolaisille. Ne saattavat mennä rikki ja ennen kaikkea lapsen pitää ihan itse osata täyttää se. Johtajat eivät ehdi auttaa näiden kanssa.

Ruokailuvälineet

Muoviset muki, syvä lautanen ja lusikka, haarukka sekä veitsi. Markkinoilla on monia metallisia yhdistelmiä sekä muovisia sporkeja.

Kankainen ruokailuvälinepussi ja astiapyyhe

Ruokailuvälinepussin, jossa ruokailuvälineitä kuljetuksen aikana sekä käytön välillä säilytetään tulee ehdottomasti olla kankainen. Vaikka astiat tiskataan ruokailun jälkeen, jälki ei lapsilla leiriolosuhteissa välttämättä ole samaa kuin kotona. Astiapyyhe korvaa kuivauskaapin ja pahimmassa tapauksessa viimeistelee tiskin. Kankainen pussi hengittää, eivätkä hieman rasvaisiksi jääneet astiatkaan ala haista toisin kuin muovikassissa.

Juomapullo

Juomapullo on leirillä ehdoton varuste koko ajan mukana. Touhutessa tulee helposti nestehukka viileämpä päivänäkin, jos ei tasaisin väliajoin tankkaa vettä. Vesi on leirien ja retkien janojuoma.

Puukko

Puukko kuuluu myös partiolaisen perusvarustukseen.

Taskulamppu / otsalamppu

Sama kuin yllä. Otsalamppu on kätevämpi, koska se jättää kädet vapaaksi. Viikon leirille täytyy pakata mukaan myös varaparistot.