Kyläilypäivä

Tervetuloa Kliffan kyläilypäivään lauantaina 28.7. kello 9.00–17.00. Kyläilypäivä tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan ja osallistumaan leirielämään, nähdä ja kokea itse partioleirin tunnelma, sekä tietenkin nähdä omaa leiriläistä!

Hajapaikkoja yhteiskuljetuksiin voi ostaa lippu.fi:stä. Parkkipaikalle voit myös saapua ilman ennakkolippua. Hinta on paikanpäältä ostettuna 100 euroa autolta. Autojen lisäksi myös polku- ja moottoripyöräilijät voivat ostaa lippunsa tästä pisteestä, hinta pyörämatkustajilta 20 euroa hengeltä.

Pysäköintiliput sisältävät kuljetuksen sukkulabussilla leirialueelle ja takaisin parkkipaikalle. Parkkipaikan osoite on Mäkikulmantie 2, 16960 Hämeenlinna.

Kaikki liput sisältävät lounaan sekä kyläilypäivän ohjelman.

Vaikka leirinjärjestelyillä pyritään jonottomaan leiriin, kyläilypäivän aikana kannattaa varautua jonoihin – odotamme paljon vieraita jo leiriläisten suuren määrän lisäksi. Hyvällä asenteella ja hymyllä kaikkien päivä onnistuu paremmin!

Saapuminen kyläilypäivään

Yhteiskuljetuksilla

Yhteiskuljetukset pääkaupunkiseudulta lähtevät kello 7.30. Valmistaudu esittämään lippusi bussiin astuessasi. Bussit lähtevät täytyttyään. Saat lisätietoa kyläilypäivästä sekä kyläilypäivän käsiohjelman bussimatkan aikana mukana olevalta partiolaiselta. Bussi vie sinut suoraan leiriportille. Bussien lähtöpaikat ovat:

  • Olympiastadion, Mäntymäen kenttä
  • Itäkeskuksen uimahallin pysäköintipaikka, Olavinlinnantie 6
  • Leppävaaran urheilupuiston parkkipaikka, Vanha maantie 15
  • Tikkurila, Hertaksentie, Vantaa-hotellin parkkipaikka

Yhteiskuljetukset Hämeenlinnasta lähtevät kello 08.15. Valmistaudu esittämään lippusi bussiin astuessasi. Bussit lähtevät täytyttyään. Saat lisätietoa kyläilypäivästä bussimatkan aikana mukana olevalta partiolaiselta. Bussi vie sinut suoraan leiriportille. Bussit lähtevät Ritari-areenalta osoitteesta Poltinahontie 11. Viimeinen bussi ajaa myös linja-autoaseman Wetterhoffin pysäkin sekä rautatieaseman kautta, olethan ajoissa paikalla.

Omalla autolla

Omat autot jätetään kyläilypäivän parkkipaikalle, joka sijaitsee Padasjoentieltä käännyttäessä Mäkikulmantien varrella, osoitteessa Mäkikulmantie 2, 16960 Hämeenlinna. Seuratkaa viitoituksia.

Ennakkoon ostetut liput tarkastetaan parkkialueelle saavuttaessa, pidäthän lipun esillä parkkialueelle saapuessasi. Lippujen tarkastuksen jälkeen teidät ohjataan pysäköimään. Pysäköintialueen reunalta lähtevät sukkulabussit leiriportille kello 9.30 alkaen.

Aamulla ja iltapäivällä ”ruuhka-aikaan” sukkulabussit ajavat leirin ja parkkipaikan välillä taukoamatta ja lähtevät heti täytyttyään. Klo 11-15 välillä sukkulabussit lähtevät tasatunnein parkkipaikalta leiriin ja puolelta leiristä parkkipaikalle. Sukkulabussissa saat kyläilypäivän käsiohjelman, josta löytyy tarkat tiedot päivän kulusta, leirialueen kartta sekä muuta tärkeää ohjetta päivään liittyen.

Parkkipaikalle voit myös saapua ilman ennakkolippua. Seuraa lipunmyyntiopasteita. Autojen lisäksi myös polku- ja moottoripyöräilijät voivat ostaa lippunsa tästä pisteestä. Hinta on paikanpäältä ostettuna 100 euroa autolta tai pyörämatkustajilta 20 euroa hengeltä. Pysäköintilippu on mahdollista maksaa käteisellä (varaathan tasarahan!) tai yleisimmillä maksukorteilla.

Busseja saapuu leiriportille useita kymmeniä, joten toivomme ymmärtäväisyyttä mahdollisen ruuhkan suhteen.

Muulla kulkuvälineellä

Pyörät, moottoripyörät ja kottikärryt on jätettävä kaikki kyläilypäivän parkkipaikalle, minne autotkin jätetään. Kulkuvälineitä ei voi jättää leirin portille.

Pysäköintialueen reunalta lähtevät sukkulabussit leiriportille kello 9.30 alkaen. Aamulla ja iltapäivällä ”ruuhka-aikaan” sukkulabussit ajavat leirin ja parkkipaikan välillä taukoamatta ja lähtevät heti täytyttyään. Klo 11-15 välillä sukkulabussit lähtevät tasatunnein parkkipaikalta leiriin ja puolelta leiristä parkkipaikalle. Sukkulabussissa saat kyläilypäivän käsiohjelman, josta löytyy tarkat tiedot päivän kulusta, leirialueen kartta sekä muuta tärkeää ohjetta päivään liittyen.

Leirialueen kartta

Avaa kartta

Mitä mukaan kyläilypäivään?

  • Sään mukainen liikkumiseen sopiva vaatetus
  • Tukevat jalkineet
  • Ruokailuvälineet (lautanen, aterimet, muki, astiapyyhe)
  • Istuinalusta
  • Juomapullo

Kuinka löydän vierailtavani leiristä?

Sukkulakuljetusten ja yhteiskuljetusten saapumispaikoilta on viitoituksia leirille. Kartta löytyy käsiohjelmasta. Myös taulukko lippukuntien leirilippukunnista sekä kylistä löytyy käsiohjelmasta. Leiriläisiä ohjeistetaan odottamaan vierailijoitaan leirilippukunnassaan. Paras tapa on kuitenkin etukäteen selvittää itse leiriläiseltä, missä kylässä ja leirilippukunnassa hän asuu. Lähes jokainen huivikaulainen osaa neuvoa sinut perille!

Sivun loppupäästä löydät listauksen leilippukunnista ja lippukunnista.

Leirilounas

Kyläilypäivän lippuun sisältyy mahdollisuus syödä lounasta yhdessä leiriläisten kanssa. Varaathan omat ruokailuvälineet mukaan (syvä lautanen, aterimet, muki, astiapyyhe).

Kahvila

Leirikahvila on avoinna koko päivän. Kahvilasta saa ostettua pientä suolaista sekä makeaa. Varaathan oman mukin mukaan. Maksuvälineinä kiinteissä myyntipisteissä käy käteinen sekä yleisimmät maksukortit, kiertävissä myyntipisteissä vain käteinen.

Ohjelma

Kyläilypäivän aikana erilaista ohjelmaa on käynnissä klo. 9.30-16.30 ympäri leirialuetta. Ohjelmaan voi osallistua tuttujen leiriläisten kanssa.

Aamupäivällä kyläilijöillä on mahdollisuus päästä tutustumaan lippukuntien leiritoimintaan leirilippukuntien valmistamien markkinoiden muodossa. Tällä ajalla voi myös piipahtaa leirikahviloissa/kioskilla tai tutustua oman leiriläisen leirilippukuntaan.

Kyläilypäivän aikana jaetaan myöskin ansiomerkkejä Areenalla ansioituneille partiolaisille, jonka jälkeen Areenan valtaa Kaartin soittokunta.

Iltapäivällä ohjelmalaaksot ovat auki normaalin ohjelman mukaan, joten halutessanne pääsette osallistumaan leiriohjelmaan kaikkien muiden osallistujien kanssa. Leirilippukuntien johtajat ohjeistavat ohjelmalaaksoihin lähdön. Muistutamme kuitenkin, että paljon aikaa vaativat ohjelmapisteet ovat ensisijaisesti varattu leirin osallistujille.

Suuren osallistujamäärän takia emme voi taata, että kaikki kyläilijät pääsevät uimaan.

Laaksot

Iltapäivällä ohjelmalaaksot ovat auki normaalin viikko-ohjelman mukaan, joten halutessanne pääsette osallistumaan leiriohjelmaan kaikkien muiden osallistujien kanssa. Leirilippukuntien johtajat ohjeistavat ohjelmalaaksoihin lähdön (Huom! Lähdöt laaksoihin leirilippukunnista johtajien johdolla). Muistutamme kuitenkin, että paljon aikaa vaativat ohjelmapisteet ovat ensisijaisesti varattu leirin osallistujille.

Leirilippukunnat ilmoittautuvat perjantai-iltana itse mihin laakson ovat osallistumassa kunkin ikäkauden kanssa Kyläilypäivänä. Tästä syystä emme saa tarkkaa listaa varustuksesta ja laakso-osallistujista kyläilijöille. Laaksoja kannattaa tiedustella leirilippukunnan johtajistolta. Yllä olevalla varusteilla pärjää kaikissa laaksoissa.

Poistuminen leiristä

Jos otat mukaan leiriläisen, suunnitellusti tai suunnittelematta, niin pidä huoli siitä, että leiriläisellä on poistumislupa. Ilman leiritoimiston poistumislupaa, leiriläinen ei voi poistua leiristä. Poistumisluvan voi tarvittaessa hakea leiritoimistosta. Muistattehan ilmoittaa myös leirilippukunnanjohtajalle, mikäli leiriläisenne lähtee matkassanne kotiin.

Yhteiskuljetukset pääkaupunkiseudulle lähtevät leiriportilta kello 15.30 alkaen täytyttyään. Viimeiset bussit lähtevät tasan klo 16.45.
Ainut yhteiskuljetus Hämeenlinnaan lähtee klo 16.45.

Sukkulabussit parkkipaikalle ajavat koko vierailupäivän ajan. Viimeinen sukkulabussi lähtee leiriportilta kello 16.15.

Käymälät

Kyläilypäivän käsiohjelman leirialueen karttaan on merkitty leirin käymälät. Asioiden toimittaminen on kielletty muualle kuin käymälöihin. Leirin käymälät ovat bajamaja tyyppisiä. Vessat on merkitty erikseen miehille ja naisille sekä lisäksi on joitain invavessoja.

Eläimet

Vierailupäivään ei saa valitettavasti tuoda eläimiä allergia- ja turvallisuussyistä. Avustaja- ja opaskoirat ovat tästä ainoa poikkeus. Korostamme, että edes parkkipaikoille ei voi jättää eläimiä kulkuneuvoihin tai hoitoon: leiri- ja pysäköintialueille ei ole järjestetty lemmikkiparkkia.

Tupakointi ja muut päihteet

Kliffa on päihteetön leiri ja siksi alkoholin tms. tuominen leirialueelle on ehdottomasti kiellettyä. Täysi-ikäinen voi tupakoida siihen osoitetuilla paikoilla. Merkityt paikat löytyvät myös käsiohjelmasta löytyvästä leirialueen kartasta. Partiossa kasvatamme nuoria omalla esimerkillä – toivomme kaikkien vierailijoidenkin muistavan tämän.

Perustelut vierailupäivän hinnoittelulle

Kliffan kyläilypäivän hinnoittelua on mietitty tarkkaan. Kyläilypäivän pyritään nollatulokseen, eli kyläilypäivän lippujen hinnat on pyritty saamaan niin alas kuin mahdollista. Lähin mahdollinen parkkialue sijaitsee yli kuuden kilometrin päässä itse leirialueelta, joten kyläilypäivää varten meidän on vuokrattava sukkulabusseja. Sekä Pääkaupunkiseudulta lähtevien yhteiskuljetusbussien että sukkulabussien hinta on suunnilleen tuon 20 euroa henkilöä kohden. Jokainen bussimatkustaja tarvitsee oman istumapaikan, minkä vuoksi myös lapset maksavat täyden hinnan.

Omalla autolla saapuvien on mahdollista tulla leirille myös ilman ennakkolippua. Mitä useampi vieras on ostanut lipun ennakkoon, sitä paremmin voimme varmistaa kuljetusten sujuvuuden vierailupäivänä. Hinnoittelulla pyrimme ohjaamaan vieraat käyttämään yhteiskuljetuksia, jotka ovat vaivattomammat niin vieraille kuin leirin tekijöillekin. Parkkialue on suhteellisen pieni, ja ennakkolippujen kautta pyrimme varautumaan pysäköintialueella mahdollisimman hyvin. Pyrimme myös ehkäisemään muulle liikenteelle koituvaa haittaa.

Kyläilypäivänä on myös mahdollista saapua esimerkiksi polkupyörällä, jolloin hinta on leiriportilla 20 euroa henkilöä kohden. Leirialueen läheltä saapuville tarjoamme Hämeenlinnasta lähtevää yhteiskuljetusta. Olemme halunneet pitää hinnoittelun mahdollisimman yksinkertaisena ja selkeänä. Leiriportilla emme voi tietää, millä kulkuvälineellä vieraat ovat saapuneet, joten hinta on kaikille sama. Valitettavasti edellisillä leireillä on käynyt niin, että vieraat ovat pysäköineet omia autojaan leirin läheisyyteen muun muassa pelastusteitä tukkien edullisemman hinnan toivossa.

Leirilippukunnat

Leirilippukuntakartta
Leirilippukunta Hub Kylä
Lintukoto
Aviapartio
Pyhän Laurin Ritarit
Tikkurilan Siniset
ASSA 1 Vantaa-Itä / Supikoira
KiKaLo
Kaskenpolttajat
Kivenlahden Piilevät
Lounapartio
Kemijärven tunturitytöt ja –pojat
ASSA 10 Elli / Kampela
MavaMekä
Mastonvartijat
Mesikämmenet
ASSA 11 Elli / Kampela
HaHaKaVa
Haukkavuoren Haltiat
Karhunvartijat
ASSA 12 Elli / Kampela
Kuksat ASSA 13 Pohjois-Helsinki / Hirvi
Kulki&VH
Kulman Kiertäjät
Vuorenhaltijat
+ kansainväliset vieraat Britanniasta ja Guatemalasta
ASSA 14 Pohjois-Helsinki / Hirvi
Mågeli
Oulunkylän Käskynhaltijat
Vuokot
ASSA 15 Pohjois-Helsinki / Hirvi
Kyllästetyt kaskikävyt
Kaskipartio
Käpytytöt
ASSA 16 Pohjois-Helsinki / Hirvi
Idän Kingit
Helsingin Kotkat
Kontutytöt
Kurkisuon Rusakot
Rastipartio
Sipoonkorven Haltijat
Vuosaaren Vesipääskyt
ASSA 17 Itä-Helsinki / Orava
Vartiovuori
Vartiovuoren Pojat
Vartiovuoren Tytöt
ASSA 18 Itä-Helsinki / Orava
Mesikaverit
Helsingin Eräkaverit
Kulosaaren Meripartio
Laajasalon Siniset
ASSA 19 Kaakkois-Helsinki / Tiira
Rekolan Metsäveikot ja Metsäsiskot ASSA 2 Vantaa-Itä / Supikoira
TaSi
Saharan Sissit
Tammisalon Metsänkävijät
ASSA 20 Kaakkois-Helsinki / Tiira
Pesukarhunvartijat
Erämetsot
Jokihiset
Korson Honkapartio
Sotungin tuliketut
ASSA 3 Vantaa-Itä / Supikoira
KaiDe, KarPa, TimPa
Kaivokselan Delfiinit
Kartanopartio
Timanttipartio
ASSA 4 Vantaa-Länsi / Rotta
Galaksi
Koskenhaltiat
Myyrpartio
Tavastit
ASSA 5 Vantaa-Länsi / Rotta
Vantaan Metsänkävijät ASSA 6 Vantaa-Länsi / Rotta
KarVa
Kara-Karhut
Pitkäjärven Vaeltajat
ASSA 7 Järeä / Sisilisko
Kipinäpeuraoravat
Kilon Kipinät
Oravanmarjat
Viherlaakson Peurat
ASSA 8 Järeä / Sisilisko
Pallomeri
Huuhkajaportin vartijat
Kuninkaantien Kipinät
Veikkolan Eräveikot ja Haltiat
ASSA 9 Järeä / Sisilisko
Kanin kolo
Fisut
Helsingin Erä-Majavat
Ilvesveikot
Siniritarit
Töölön Tähystäjät
+ kansainväliset vieraat Ruotsista
STEISSI 1 Keski-Helsinki / Kani
HaukkaKuuttiKorpi
JärviHaukat
Kauka-Kuutit
Leppävaaran Korvenkävijät
Niipperin Nuolihaukat
STEISSI 10 Vespa / Sammakko
Lauttasaaren Luotsitytöt & Lauttapartio STEISSI 11 Etelä-Helsinki / Kettu
City-Kettu
Helsingin Hakatytöt
Helsingin Kalevan Pojat ja Tytöt
Helsingin Sinihaukat
Katajanokan Karhunkaatajat
Suomenlinnan Merisudet
STEISSI 12 Etelä-Helsinki / Kettu
Kokki
Helsingin Merilokit – Helsinki Seagulls
Korven Koukkaajat
STEISSI 13 Etelä-Helsinki / Kettu
JdA ja SuVe
Jeanne d’Arc
Susiveikot
STEISSI 14 Länsi-Helsinki / Siili
Lännen Villeimmät
Haagan Eräveikot
Haagan Sirkut
Helsingin Metsänkävijät
Huipunvaltaajat
STEISSI 15 Länsi-Helsinki / Siili
#pohjoismetro2018
Kirisiskot
Mustat Veljet
Suosirrit
Vuoren Valppaat
STEISSI 16 Länsi-Helsinki / Siili
Merimetsot ry STEISSI 17 Tammi / Valkohäntäpeura
OMS
Olarinmäen Samoojat
STEISSI 18 Tammi / Valkohäntäpeura
Peuranpapanat
Espoon Leppäversot
Hakasiskot
Helsingin versoveikot ja –siskot
Kelovartijat
Laajalahden Eräveikot
Muuttolinnut
STEISSI 19 Tammi / Valkohäntäpeura
TNV-VT
Töölön Nuotioveikot
Viestitytöt
+ kansainväliset vieraat Saksasta
STEISSI 2 Keski-Helsinki / Kani
Kelotytöt ja Mankkaan Eräsudet STEISSI 20 Tammi / Valkohäntäpeura
Tapme, OEK, Otava, Lepi
Leppäpirkot
Olarin Eräkotkat – Wild Eagles
Otavaeltajat
Tapiolan Metsänkävijät
STEISSI 21 Tammi / Valkohäntäpeura
Töölön Siniset ja Hespartto STEISSI 3 Keski-Helsinki / Kani
Koudat STEISSI 4 Koillis-Helsinki / Metsähiiri
Vesikot
Viikin Vesikot
STEISSI 5 Koillis-Helsinki / Metsähiiri
Aasinhelma
Aarnivalkeat
Helsingin Erä-Leijonat
Malmin Tuulenkävijät
Sinivuoren Soihdut
STEISSI 6 Koillis-Helsinki / Metsähiiri
Maahiset ry STEISSI 7 Koillis-Helsinki / Metsähiiri
Vaaran Vaeltajat STEISSI 8 Vespa / Sammakko
Vespalandia
Espoon Metsänkävijät
Nuuksion Eräkarhut
Pohjois-Espoon Kalahaukat
Susivuoren Vaeltajat
Suvelan Samoojat
+ kansainväliset vieraat Tanskasta
STEISSI 9 Vespa / Sammakko