Kyläilypäivä

Tervetuloa Kliffan kyläilypäivään lauantaina 28.7. kello 9.00–17.00. Kyläilypäivä tarjoaa mahdollisuuden päästä tutustumaan ja osallistumaan leirielämään, nähdä ja kokea itse partioleirin tunnelma, sekä tietenkin nähdä omaa leiriläistä!

Lipunmyyntiä on päättynyt. Liput yhteiskuljetuksilla tulevilta maksavat 25 € (+ palvelumaksut)/vierailija ja ennakkolippu omalla autolla saapuville 90 € (+ palvelumaksu)/auto. Parkkipaikalle voit myös saapua ilman ennakkolippua. Hinta on paikanpäältä ostettuna 100 euroa autolta. Autojen lisäksi myös polku- ja moottoripyöräilijät voivat ostaa lippunsa tästä pisteestä, hinta pyörämatkustajilta 20 euroa hengeltä.

Pysäköintiliput sisältävät kuljetuksen sukkulabussilla leirialueelle ja takaisin parkkipaikalle.

Kaikki liput sisältävät lounaan sekä kyläilypäivän ohjelman.

Vaikka leirinjärjestelyillä pyritään jonottomaan leiriin, kyläilypäivän aikana kannattaa varautua jonoihin – odotamme paljon vieraita jo leiriläisten suuren määrän lisäksi. Hyvällä asenteella ja hymyllä kaikkien päivä onnistuu paremmin!

Saapuminen kyläilypäivään

Yhteiskuljetuksilla

Yhteiskuljetukset pääkaupunkiseudulta lähtevät kello 7.30. Valmistaudu esittämään lippusi bussiin astuessasi. Bussit lähtevät täytyttyään. Saat lisätietoa kyläilypäivästä sekä kyläilypäivän käsiohjelman bussimatkan aikana mukana olevalta partiolaiselta. Bussi vie sinut suoraan leiriportille. Bussien lähtöpaikat ovat:

  • Olympiastadion, Mäntymäen kenttä
  • Itäkeskus (tarkka osoite tulee pian)
  • Leppävaara, Veräjäpellonkatu
  • Tikkurila, Hertaksentie, Vantaa-hotellin parkkipaikka

Yhteiskuljetukset Hämeenlinnasta lähtevät kello 08.15. Valmistaudu esittämään lippusi bussiin astuessasi. Bussit lähtevät täytyttyään. Saat lisätietoa kyläilypäivästä bussimatkan aikana mukana olevalta partiolaiselta. Bussi vie sinut suoraan leiriportille. Bussit lähtevät Ritari-areenalta osoitteesta Poltinahontie 11. Viimeinen bussi ajaa myös linja-autoaseman Wetterhoffin pysäkin sekä rautatieaseman kautta, olethan ajoissa paikalla.

Omalla autolla

Ennakkoon ostetut liput tarkastetaan parkkialueelle saavuttaessa, pidäthän lipun esillä parkkialueelle saapuessasi. Lippujen tarkastuksen jälkeen teidät ohjataan pysäköimään. Pysäköintialueen reunalta lähtevät sukkulabussit leiriportille kello 9.30 alkaen. Sukkulabussit lähtevät täytyttyään tai 20 min välein. Sukkulabussissa saat kyläilypäivän käsiohjelman, josta löytyy tarkat tiedot päivän kulusta, leirialueen kartta sekä muuta tärkeää ohjetta päivään liittyen.

Parkkipaikalle voit myös saapua ilman ennakkolippua. Seuraa lipunmyyntiopasteita. Autojen lisäksi myös polku- ja moottoripyöräilijät voivat ostaa lippunsa tästä pisteestä. Hinta on paikanpäältä ostettuna 100 euroa autolta tai pyörämatkustajilta 20 euroa hengeltä. Pysäköintilippu on mahdollista maksaa käteisellä (varaathan tasarahan!) tai yleisimmillä maksukorteilla.

Busseja saapuu leiriportille useita kymmeniä, joten toivomme ymmärtäväisyyttä mahdollisen ruuhkan suhteen.

Mitä mukaan kyläilypäivään?

  • Sään mukainen liikkumiseen sopiva vaatetus ja jalkineet
  • Ruokailuvälineet (lautanen, aterimet, muki, astiapyyhe)
  • Istuinalusta
  • Juomapullo

Kuinka löydän vierailtavani leiristä?

Sukkulakuljetusten ja yhteiskuljetusten saapumispaikoilta on viitoituksia leirille. Kartta löytyy käsiohjelmasta. Myös taulukko lippukuntien leirilippukunnista sekä kylistä löytyy käsiohjelmasta. Leiriläisiä ohjeistetaan odottamaan vierailijoitaan leirilippukunnassaan. Paras tapa on kuitenkin etukäteen selvittää itse leiriläiseltä, missä kylässä ja leirilippukunnassa hän asuu. Lähes jokainen huivikaulainen osaa neuvoa sinut perille!

Leirilounas

Kyläilypäivän lippuun sisältyy mahdollisuus syödä lounasta yhdessä leiriläisten kanssa. Varaathan omat ruokailuvälineet mukaan (syvä lautanen, aterimet, muki, astiapyyhe).

Kahvila

Leirikahvila on avoinna koko päivän. Kahvilasta saa ostettua pientä suolaista sekä makeaa. Varaathan oman mukin mukaan. Maksuvälineinä kiinteissä myyntipisteissä käy käteinen sekä yleisimmät maksukortit, kiertävissä myyntipisteissä vain käteinen.

Ohjelma

Kyläilypäivän aikana erilaista ohjelmaa on käynnissä klo. 9.30-16.30 ympäri leirialuetta. Ohjelmaan voi osallistua tuttujen leiriläisten kanssa.

Aamupäivällä kyläilijöillä on mahdollisuus päästä tutustumaan lippukuntien leiritoimintaan leirilippukuntien valmistamien markkinoiden muodossa. Tällä ajalla voi myös piipahtaa leirikahviloissa/kioskilla tai tutustua oman leiriläisen leirilippukuntaan.

Kyläilypäivän aikana jaetaan myöskin ansiomerkkejä ansioituneille partiolaisille.

Iltapäivällä ohjelmalaaksot ovat auki normaalin ohjelman mukaan, joten halutessanne pääsette osallistumaan leiriohjelmaan kaikkien muiden osallistujien kanssa. Leirilippukuntien johtajat ohjeistavat ohjelmalaaksoihin lähdön. Muistutamme kuitenkin, että paljon aikaa vaativat ohjelmapisteet ovat ensisijaisesti varattu leirin osallistujille.

Laaksot

Leirilippukunnat jakautuvat alla olevan taulukon mukaisesti ohjelmalaaksoihin kyläilypäivänä. Laaksoihin mukaan tarvittavat tavarat löytyvät myös alla olevasta taulukosta. (taulukko tulee pian)

Poistuminen leiristä

Jos otat mukaan leiriläisen, suunnitellusti tai suunnittelematta, niin pidä huoli siitä, että leiriläisellä on poistumislupa. Ilman leiritoimiston poistumislupaa, leiriläinen ei voi poistua leiristä. Poistumisluvan voi tarvittaessa hakea leiritoimistosta. Muistattehan ilmoittaa myös leirilippukunnanjohtajalle, mikäli leiriläisenne lähtee matkassanne kotiin.

Yhteiskuljetukset pääkaupunkiseudulle lähtevät leiriportilta kello 15.30 alkaen täytyttyään. Viimeiset bussit lähtevät tasan klo 16.45.

Sukkulabussit parkkipaikalle ajavat koko vierailupäivän ajan. Viimeinen sukkulabussi lähtee leiriportilta kello 16.45.

Käymälät

Kyläilypäivän käsiohjelman leirialueen karttaan on merkitty leirin käymälät. Asioiden toimittaminen on kielletty muualle kuin käymälöihin. Leirin käymälät ovat bajamaja tyyppisiä. Vessat on merkitty erikseen miehille ja naisille sekä lisäksi on joitain invavessoja.

Eläimet

Vierailupäivään ei saa valitettavasti tuoda eläimiä allergia- ja turvallisuussyistä. Avustaja- ja opaskoirat ovat tästä ainoa poikkeus. Korostamme, että edes parkkipaikoille ei voi jättää eläimiä kulkuneuvoihin tai hoitoon: leiri- ja pysäköintialueille ei ole järjestetty lemmikkiparkkia.

Tupakointi ja muut päihteet

Kliffa on päihteetön leiri ja siksi alkoholin tms. tuominen leirialueelle on ehdottomasti kiellettyä. Täysi-ikäinen voi tupakoida siihen osoitetuilla paikoilla. Merkityt paikat löytyvät myös käsiohjelmasta löytyvästä leirialueen kartasta. Partiossa kasvatamme nuoria omalla esimerkillä – toivomme kaikkien vierailijoidenkin muistavan tämän.

Perustelut vierailupäivän hinnoittelulle

Kliffan kyläilypäivän hinnoittelua on mietitty tarkkaan. Kyläilypäivän pyritään nollatulokseen, eli kyläilypäivän lippujen hinnat on pyritty saamaan niin alas kuin mahdollista. Lähin mahdollinen parkkialue sijaitsee yli kuuden kilometrin päässä itse leirialueelta, joten kyläilypäivää varten meidän on vuokrattava sukkulabusseja. Sekä Pääkaupunkiseudulta lähtevien yhteiskuljetusbussien että sukkulabussien hinta on suunnilleen tuon 20 euroa henkilöä kohden. Jokainen bussimatkustaja tarvitsee oman istumapaikan, minkä vuoksi myös lapset maksavat täyden hinnan.

Omalla autolla saapuvien on mahdollista tulla leirille myös ilman ennakkolippua. Mitä useampi vieras on ostanut lipun ennakkoon, sitä paremmin voimme varmistaa kuljetusten sujuvuuden vierailupäivänä. Hinnoittelulla pyrimme ohjaamaan vieraat käyttämään yhteiskuljetuksia, jotka ovat vaivattomammat niin vieraille kuin leirin tekijöillekin. Parkkialue on suhteellisen pieni, ja ennakkolippujen kautta pyrimme varautumaan pysäköintialueella mahdollisimman hyvin. Pyrimme myös ehkäisemään muulle liikenteelle koituvaa haittaa.

Kyläilypäivänä on myös mahdollista saapua esimerkiksi polkupyörällä, jolloin hinta on leiriportilla 20 euroa henkilöä kohden. Leirialueen läheltä saapuville tarjoamme Hämeenlinnasta lähtevää yhteiskuljetusta. Olemme halunneet pitää hinnoittelun mahdollisimman yksinkertaisena ja selkeänä. Leiriportilla emme voi tietää, millä kulkuvälineellä vieraat ovat saapuneet, joten hinta on kaikille sama. Valitettavasti edellisillä leireillä on käynyt niin, että vieraat ovat pysäköineet omia autojaan leirin läheisyyteen muun muassa pelastusteitä tukkien edullisemman hinnan toivossa.