Leirilippukuntakansio

Leirilippukuntakansion nyt julkaistu ja sisältää paljon lippukunnille tärkeää informaatiota ennen leiriä ja leirillä! Luettehan huolellisesti turvallisuusohjeet!

Lataa leirilippukuntakansion materiaali tästä.

Kokoukset leirilippukunnille  

Leirin aikana leirilippukunnissa kokoustetaan päivittäin allaolevan aikataulun mukaan. Kokouksissa käydään läpi tulevaa ohjelmaa, vastataan kysymyksiin ja tarjotaan tukea leirilippukunnan johtajistolle. 

13.30 Kylämestarikokous
Kylämestarit ja alaleiripääliköt

15.00 Kyläkokoukset
Kylämestarit ja llpk:n johtokolmikko

16.30-18.30 välisenä aikana leirilippukunnan johtokahdeksikon kokous 

 

Ohjelmajohtajat ja ikäkausivastaavat saavat lisäksi mahdollisuuden tutustua ohjelmalaaksoihin etukäteen. Tutustumismahdollisuudesta tiedotetaan ohjelmajohtajia leirillä. 

Kliffalla majoitutaan 13 kylässä, jotka muodostuvat PäPan alueista. Kylien olohuoneina ja tietotoimistoina toimivat hubit, joita leirillä on kaksi, Steissietelässä ja Assa pohjoisessa. Hubeista löytyy kaikille leiriläisille tärkeitä palveluita, kuten löytötavarapiste, ajankohtaista infoa sekä hengailutilaa. Kylät ruokailevat kahdessa eri keittiössä; puolet etelässä ja puolet pohjoisessa.  

Turvallisesti yhdessä -koulutus

Turvallisesti yhdessä -koulutus on pakollinen kaikille Kliffan yli 15-vuotiaille osallistujille ja tekijöille riippumatta pestistä tai sen kestosta.

Turvallisesti yhdessä -koulutuksen tarkoituksena on edistää lasten ja nuorten hyvinvointia sekä vahvistaa turvallista kasvuympäristöä partiossa. Koulutus antaa toimintaohjeita tilanteisiin, joissa lapsi tai nuori on esimerkiksi tullut kiusatuksi tai kaltoinkohdelluksi.

Lisätietoja turvallisesti yhdessä -koulutuksesta löydät täältä.

Koulutuksen suorittaminen

Suomen Partiolaisten jäsenet

Turvallisesti yhdessä -koulutus suoritetaan verkossa itsenäisesti osoitteessa: moodle.partio.fi. Muistathan suorittaa koulutuksen hyvissä ajoin ennen leiriä. Kurssin suorittaminen Moodlessa onnistuu partioID:n avulla. Mikäli sinulla ei ole partioID:tä, katso kohta EVP:t (alla).

Todistus/Kuksa-merkintä suoritetusta koulutuksesta esitetään pestiesihenkilölle ennen leiriä (tulostettu paperi tai kuva). Leirilippukunnan johtajisto ja pestivartioissa toimivat esittävät todistuksensa suoritetusta koulutuksesta leirilippukunnan pestijohtajille.

EVP:t eli Ei-vielä-partiolaiset

Mikäli sinulla ei ole partioID:tä voit suorittaa koulutuksen seuraavalla tavalla:

Tutustu ja lue Turvallisesti yhdessä ohje täältä: Turvallisesti yhdessä -koulutus
Kerro omalle pestiesihenkilöllesi Turvallisesti yhdessä -koulutuksen sisällöstä lyhyesti.
Koulutus on näin suoritettu Kliffaa varten. Huomioithan, että tämä suoritus ei ole virallinen partioID:llä suoritettava kurssisuoritus.

Lisätietoja koulutuksesta pestiryhmältä, kliffapestit at partiolainen.fi

Lippukuntien kaluston pakkausohjeet

 
Varustelista Kaluston kuljetusohje

Tietoa leirilippukunnista

Leirilippukuntien koko on noin 120 henkilöä. Kliffalla tuetaan alueellisuutta, joten leirilippukunta muodostetaan yhdessä oman alueen lippukuntien kesken, mikäli lippukunnasta ei yksin saada riittävän suurta leirilippukuntaa. Jokaisella alueella on oma kylänsä, johon kyseisen alueen lippukunnat majoittuvat.

Kliffan puolesta järjestetään kaikkien pääkaupunkiseutulaisten bussikuljetukset leirille ja takaisin pitkälle ja lyhyelle Kliffalle. Lippukunnan ei siis ole tarpeen hankkia itselleen tilausajoja. Kuljetamme myös lippukuntien leirivarusteet kootusti leirille.

Onhan leirilippukunnan johtajisto nimetty? Leirilippukuntaan tarvitaan kahdeksan johtajaa. Katso pestikuvaukset täältä. Johtajien tietoja voi lisätä ja päivittää ilmoittamalla projektitoimistolle

Kaiken lippukuntiin lähetetyn tiedon löydät Skuupista.
Leirilippukuntiin saat yhteyden tällä lomakkeella.

Näin löydät leirilippukuntailmoittautumisen

Leirilippukunnan ilmoittautumista voi muokata ottamalla yhteyttä projektitoimistoon. Leirilippukuntailmoittautumisen tiedot löydät kuksasta:

  1. Yhteyshenkilö kirjautuu Kuksaan. 
  2. Mene tapahtumat-välilehdelle (kalenterin kuva) 
  3. Löydät Kliffa-tapahtuman seuraavilla hakuehdoilla 
    • Tapahtuman nimi: Kliffa 
    • Järjestäjä: Kaikki 
    • Myös suurtapahtumat 
  4. Mene välilehdelle Lippukuntailmoittautuminen ja hae lippukuntasi nimellä oman leirilippukuntanne ilmoittautuminen.

Vanhempainillat

Hyödyntäkää lippukuntien Kliffa-vanhempainilloissa huoltajainfoesitystä.

Esitys PP-muodossa.