Eri ikäkaudet Kliffalla

Sudenpennut

Sudenpennut tulevat viettämään leirillä lyhyemmän Kliffan 23.7.–26.7. Sudenpentujen leiriarki koostuu jännittävästä ohjelmasta, maittavasta leiriruuasta, mukavasta vapaa-ajasta, hauskasta yhteisohjelmasta sekä nautinnollisista yöunista. Sudenpentu pääsee Kliffalla laajentamaan kokemuksiaan partiosta, mutta suuruudestaan huolimatta Kliffa on pienemmillekin turvallinen ja kotoisa. Kliffalla ollaan ja toimitaan oman tutun lippukunnan kanssa, aikuisten valvovien silmien alla. Aamuherätyksistä, ruokailuista ja päiväohjelman muista rutiineista huolehtivat aikuiset, etenkin leirilippukunnan sudenpentujen ikäkausivastaava. Hän kulkee sudenpentujen kanssa ohjelmiin ja auttaa heitä tarvittaessa. Jos koti-ikävä yllättää tai aamupuurot kaatuvat päälle, on sudenpentuvastaava aina valmiina auttamaan.

Ohjelma

Sudenpentujen ohjelma koostuu erilaisista ohjelmalaaksoista, joissa leiriläiset pääsevät oppimaan uutta ja testaamaan vanhoja taitoja. Ohjelmalaaksoissa leikitään vedessä, nikkaroidaan, sukelletaan historian havinaan, harjoitellaan perinteisiä partiotaitoja ja kokeillaan uusia siistejä juttuja, joita ei välttämättä pääse lippukuntaleirillä kokemaan. Ohjelmalaaksoja kierretään yhdessä oman alaleirin kanssa, leirilippukunnan johtajien johdolla. Ohjelmalaaksoista sudenpennuille tulee olemaan auki Kisälli, Rauhanturvaaja, Metsuri ja Sukeltaja.

Seikkailijat

Seikkailijat leireilevät Kliffalla koko leiriviikon 23.7.–30.7. Seikkailijoiden leiri koostuu jännittävistä ja monipuolisista laaksoista ja hauskoista yhteisohjelmista. Kun sudenpennut kotiutuvat leiriltä ja tarpojat sekä samoajat lähtevät 24h-ohjelmaansa, on seikkailijoille luvassa mielettömän hauskaa oman ikäkauden ohjelmaa. Seikkailijoiden lähin aikuinen leirillä on leirilippukunnan seikkailijaikäkausivastaava, joka on leiriläisten tukena ja turvana aina tarvittaessa.

Tarpojat

Tarpojat ovat leirillä koko leiriviikon 23.7.–30.7. Tarpojien leirikokemukseen kuuluu olennaisena osana mielenkiintoinen ja monipuolinen ohjelma laaksoissa. Kun sudenpennut suunnistavat kotia kohti, pääsevät tarpojat ja samoajat leirin ulkopuolelle jännittävään 24h-ohjelmaan. Tarpojat saavat myös samoajien ohella osallistua hiljaisen tunnin iltajuoksuihin, kun pienempien leiriläisten nukkumaanmenoaika koittaa. Tarpojien leiriin kuuluu huikean hauskoja yhteisohjelmia ja uusien ja vanhojen kavereiden kanssa yhdessä oloa, rentouttavaa vapaa-aikaa ja tietysti maittavaa leiriruokaa. Tarpojien lähin aikuinen leirillä on leirilippukunnan tarpojaikäkausivastaava, joka on leiriläisten tukena ja turvana aina tarvittaessa.

Samoajat

Samoajat leireilevät Kliffalla koko leiriviikon ajan sekä vielä yhden extrapäivän 23.7.–31.7. Samoajilla on mahdollisuus halutessaan osallistua rakennusleirille ennen leirin alkua 19.–22.7. sekä purkuleirille 31.7.–3.8. leirin loputtua. Kun seikkailijat ja tarpojat suuntaavat kotia kohti 30.7., jäävät samoajat, vaeltajat ja aikuiset vielä yhdeksi vuorokaudeksi leirille. Viimeisenä iltana on luvassa ikimuistoinen juhlaillallinen, josta ei glamouria ja mysteeriä puutu. Samoajien leiriarki koostuu pestivartion kanssa tehtävästä pestistä, ikäkauden omasta ohjelmasta laaksoissa ja muuallakin, 24h-ohjelmasta sekä totta kai vapaa-ajasta, jota voi viettää esimerkiksi Samoajaloungessa.

Samoajien oma ohjelma koostuu pienistä tehtävistä, jotka sijoittuvat ympäri leiriä. Ohjelmasta löytyy jokaiselle jotain. Aamuvirkuille joogaa ja yökukkujille iltajuoksuja, rämäpäille seikkailua ja unikeoille päiväunia. Monipuolinen ohjelma tekee samoajien leirikokemuksesta ikimuistoisen. Leiri ei ole pelkkää pestissä raatamista vaan paljon paljon enemmän!

Vaeltajat ja aikuiset

Vaeltajien ja aikuisten leirikokemus koostuu pestistä sekä omasta ohjelmasta. Kliffalla tavoitteena on järjestää mielettömän hauskaa ohjelmaa jokaiselle ikäkaudelle – siis ihan kaikille sudenpennusta aikuisiin. Leirillä halutaan tarjota myös aikuisille ja vaeltajille unohtumaton leirikokemus, joka on täynnä elämyksiä, iloa ja yhdessäoloa.

Himoitsetko makunystyröitä herättelevää kahvinmaistelua vai kaipaisitko vilkkaan leirielämän keskellä meditaatiohetkeä? Olisiko sittenkin oiva hetki uuden oppimiselle ja itsensä kehittämiselle? Alkaako kropassa tuntua, jos säännöllinen treeni onkin jäänyt leirillä väliin vai tunnetko tarvetta adrenaliinitason ja sykkeen nousulle? AiVastus eli aikuis- ja vaeltajaohjelma tarjoaa leirin mahdollistajille – aikuisille ja vaeltajille rentoilua, asiaa ja äxöniä! Suuressa osassa ohjelmaa ovat kaikille avoinna olevat tehtävälaaksot, joissa ohjelmaa on mietitty myös aikuisempaan makuun. Kahvihampaan kolottaessa voi poiketa kupilliselle tai parille ja viettää leppoisaa leirihetkeä vanhojen ja uusien tuttujen parissa.

Pestivartiot

Kliffalla kokeillaan ensimmäistä kertaa tekijäpestien toteuttamista pestivartioissa. Samoajat, vaeltajat ja aikuiset, joilla ei ole päällikkö-, mestari- tai kymppipestiä, toteuttavat leiripestinsä pestivartiossa. Pestivartiot kootaan samoajista, aikuisista ja vaeltajista erikseen. Samoajien pestivartiot koostuvat 5-8 hengen luonnollisista vartioista. Pestivartiot pääsevät toteuttamaan muutamaa eri pestiä leirin aikana. Kenenkään ei siis tarvitse viettää koko leiriä yhdessä ja samassa pestissä laaksossa, keittiöllä tai siivotessa. Pestivartiojärjestelmä takaa jokaiselle unohtumattoman, monipuolisen ja mielenkiintoisen leirielämyksen.

Pestivartioista löydät lisää informaatiota täältä

Ohjelma Kliffalla

Laaksot

Jokaisena leiripäivänä Kliffalla koetaan vauhdikkaita, opettavaisia, hauskoja, innostavia ja perinteisiäkin ohjelmalaaksoja.

Sukeltaja

Kesäisen leiripäivän kohokohta on päästä uimaan ja telmimään Sukeltajalaaksoon kavereiden kanssa. Sudenpentulauman riehakas hauskanpito kuuluu Evokeskukselle asti. Vesileikkien lomassa hieman isommat partiolaiset syventyvät myös ympäristönsuojelunäkökulmaan mobiilisovellusta hyödyntäen.

Rauhanturvaaja

Koska partiossa haluamme pitää huolta meille kaikille yhteisestä ympäristöstä, rakkaasta planeetastamme ja toisistamme, pääsee Kliffalla pohdiskelemaan muun muassa lasten oikeuksia, pakolaisuutta ja suvaitsevaisuutta. Oletko sinä se supersankari, joka arkisilla valinnoillaan pelastaa maailman?

Hatuntekijä

Seikkailija, jos tykkäät paneutua aivopähkinöihin ja selvittää arvoituksia pienessä tai isossa porukassa, tämä on juuri sinua varten. Pääset käyttämään logiikkaa ja innostumaan ratkaisujen oivaltamisesta selvittäessäsi pieniä pulmia, joista koostuu iso yhteinen palapeli. Ei ole niin isoa ongelmaa, etteikö siitä yhteistyöllä selvittäisi!

Kartturi

Erähenkisten lippukuntien kasvatit saavat leirin parhaat vibat Kartturilaaksosta, jossa on tarjolla ratoja sekä kokeneille suunnistajille että aloittelijoille. Voit suunnistaa hiki hatussa tai luontoa ihaillen, näet kisastudiosta omat tuloksesi ja pääset analysoimaan omaa suoritustasi.

Artesaani

Tarpoja, oliko luovuustarppo parasta, mitä tiedät? Tässä laaksossa annetaan luovuuden kukkia. Luovuuteen ei tarvita Picasson taitoa maalata tai Sibeliuksen sävelkorvaa. Kuka tahansa voi olla luova! Tämäkin laakso on auki myös seikkailijoille.

Kisälli

Partio on paljon muutakin kuin metsä ja luonto. Kliffalla koetaan myös historiaa ja roolileikkejä. Ihastu ja innostu menneistä aikakausista! Pääset muun muassa tutustumaan heraldiikan saloihin sekä kokeilemaan keskiaikaisia rooliasuja. Päivän laaksossa kruunavat käsityöpajat ja keppihevosturnajaiset.

Metsuri

Tässä laaksossa pääset oppimaan uutta ja kertaamaan jo opittua. Laaksossa harjoitellaan perinteisiä partiotaitoja uudella twistillä. Itse tekeminen on paras tapa oppia. Tässä laaksossa jätetään turha pönötys pois ja keskitytään tekemisen meininkiin.

Sankari

Sankarilaaksossa pääsee mukaan elämänsä seikkailuun! Aktiviteeteistä ei vauhtia puutu, kun kiipeillään, seikkaillaan ja kokeillaan sankarin elämää.

24h-ohjelma

Kun sudenpennut lähtevät leiriltä kotiinsa, alkaa tarpojien ja samoajien pelillinen seikkailu. Pitkäkestoinen, koko vuorokauden mittainen sivilisaatiopeli haastaa osallistujat aivan omalla tasollaan. 24h-ohjelma sijoittuu leirin ulkopuolelle, jossa vartioittain liikutaan ja toimitaan itsenäisesti luonnossa, sovelletaan opittuja partiotaitoja, ja koetaan matkalla elämyksiä. Pelissä pääsee hiomaan yhteistyötaitojaan niin vartiossa, kylittäin kuin kaikkien 2000 osallistujan kesken.

Yhteisohjelmat

Kliffan aikana kaikki leiriläiset kokoontuvat yhteen kolmesti komeisiin yhteisohjelmaspektaakkeleihin. Ensimmäisenä iltana luvassa on etkot, sudenpentujen viimeisenä iltana juhlat ja leirin päättää luonnollisesti jatkot.

Vapaa-aika Kliffalla

Vapaa-aikaansa voi Kliffalla viettää rennosti riippumatossa loikoillen tai hyödyntää Kliffan myymälöitä ja palveluita. Leirialueen keskellä sijaitsevat myymälä ja kahvila, joista löytyvät niin leirituotteet, postikortit kuin jätskit ja pullakahvit. Maksuvälineinä toimivat kortti ja käteinen. Samalla voi piipahtaa toimistolla etsimässä kadonneita tavaroitaan. Jos ei jaksa leirilippukunnastaan poistua, saattaa kahvinmyyjä pistäytyä omalle kylänraitillekin huutelemaan, joten pidä aina muutama kolikko taskunpohjalla.

Kännykän saa ladattua joko kahvilassa istuskellessa tai vaihtoehtoisesti voit kiikuttaa oman virtapankkisi leirituotemyymälään ladattavaksi pientä maksua vastaan. Jos kaipaa leiriarkeensa ripauksen luksusta, voi herkutella leiriravintolassa tai nauttia astetta sikeämmät yöunet leirihotellissa.

Aikuiset, vaeltajat ja samoajat voivat nauttia johtajakahvilan palveluista ja ohjelmasta iltamyöhään. Aikuisten, vaeltajien ja samoajien ohjelma on lisäksi rakennettu siten, että lähes milloin vain sopivan hetken tullen on mahdollisuus suorittaa pieniä aktiviteetteja oman mielensä mukaan. Samoajille on lisäksi ihan oma hengähdyspaikka Samoajalounge.

Jos johtaja kaipaa juttuseuraa, apua leiriarkeen tai henkistä tukea, löytyvät oikeat palvelut alaleirien HUBeista. Siellä päivystävät kylämestarit, kylien turvamestarit ja kyläsepot. HUBista löytyy puuttuva tieto, hävinneet tavarat, tilaa kokouksille ja rauhoittumistilaa leirilippukuntien johtajistoille. Tänne kannattaa tulla, kun pää lyö tyhjää sudarien viihdyttämisessä, samoajien piristämisessä tai vaikka iltanuotion järkkäämisessä.