Leiriläiselle

Tähän sivuston osaan kootaan leiriläiselle tärkeää tietoa. Jatkossa löydät täältä osiot eri ikäkausille, julkaistut leirikirjeet ja muuta tärkeää informaatiota Kliffalle valmistautumista varten!

5500 vanhaa ja uutta kaveria tulossa Kliffalle. Luvassa siis PäPan kautta aikain suurin piirileiri. Seuraathan jo Kliffan Facebook- ja Instagram-tilejä.

Kliffa sopii kaikille

Vaikka olemme metsässä, huomioidaan Kliffalla esteettömyysasiat ja erityistarpeet. Kliffalla huolehdimme muun muassa siitä, että ohjelmalaaksoihin voi osallistua myös sisupartiolainen ja sukupuolineutraalius otetaan huomioon leirin palveluita rakennettaessa.

Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään leiriläisen esteettömyyden tarvetta ja muita terveydentilaan liittyviä erityistarpeita. Samalla voi halutessaan pyytää leiriorganisaatiota olemaan sinuun yhteydessä erityistarpeisiin liittyen ennen leiriä.

Kliffalle on tulossa ensi kertaa käyttöön piirin moni-ryhmän tuottama esteettömyysleima, jolla jatkossakin huolehditaan piirin tapahtumien esteettömyydestä ja soveltuvuudesta erilaisille osallistujille.

Ei-partiolaiset otetaan ilolla mukaan

Tutustujille-sivulta saat tietoa partiosta, leireilystä ja muun muassa partiotermeistä.

 

Kurkistus Kliffan ohjelmaan

Aikuiset ja vaeltajat

Miksi aikuiset maksavat leirimaksun? Voiko vaeltajille olla leirillä tarjolla muuta ohjelmaa kuin loppuunpalaminen? Kliffan vaeltaja- ja aikuisohjelma haluaa vastata näihin iänikuisiin kysymyksiin! Kliffalla jokaiselle ikäkaudelle ja aikuisille on tarjolla elämyksellistä ohjelmaa, joka tarjoaa oppimiskokemuksia, rentoutumista ja perinteistä krebaamistakin.

Samoajat

Kliffalla samoajaohjelma sijoittuu ympäri leiriä ja leirivuorokautta temmaten erilaiset samoajat pyörteisiinsä krebaamaan, kreiseilemään, oppimaan, kehittymään ja inspiroitumaan. Samoajat temmataan muun muassa ennennäkemättömän salamyhkäisen mysteerin pyörteisiin, jossa jokainen samoaja saa hetken olla oman elämänsä salapoliisi ja pyrkiä ratkaisemaan mysteerin. Johtolankoja on tarjolla niitä seuraaville ja löytäville ennen leiriä, leirillä ja etenkin viimeisen illan mysteeritapahtumassa. Kliffan kuumin kysymys samoajalle onkin, saatko arvoitukset selätettyä ja löydät Kliffan suurimmat samoajabileet?

Heille, jotka kaipaavat vähemmän mysteerejä ja enemmän ratkaisuja on tarjolla esimerkiksi todellinen itsensä kehittämisen ehtymätön lähde. Jos Johtajatulet kuulostivat kadehdittavan hienoilta ja olet aina unelmoinut pääseväsi työpajaan visioimaan partion, johtamisen tai maailmanrauhan tulevaisuutta, tulet rakastumaan siihen, mitä Kliffalla on varallesi. Enää samoajan ei ole pakko roikottaa aivojaan narikassa, sillä tähän ohjelmaan ne kannattaa taatusti ottaa mukaan!

Ohjelmalaaksot

Ohjelmalaaksot ovat Kliffan ohjelman sydän. Uuden oppiminen ja kokemukset jotka päräyttävät elämyksellisyydellään jäävät päällimmäisenä muistiisi leiriltä! Riippumatta iästäsi, tulee laaksoissa olemaan juuri sinun ikääsi, kykyjäsi ja halujasi vastaavaa tekemistä. Laaksopaletti tulee olemaan sen verran laaja, ettei Hepun palstatila riitä, joten paras tapa päästä laaksojen makuun on tulla kokemaan se itse!

24h

24h-ohjelma Kliffalla on jotain ihan muuta kuin perinteinen makuupussililja tai kuopankaivuulilja. 24h-ohjelma alkaa, kun sudarit kotiutuvat leiriltä. Se on pelillinen ohjelmakokonaisuus, joka on suunnattu tarpojille ja samoajille ja kestää noin yhden leirivuorokauden ajan. Siinä on napsittu parhaat palat perinteisestä haikista, mukana on elementtejä pt-skaboista kuten Hiippari ja Punkku ja kaiken kruunaa ripaus Nälkäpeliä. Yhteistyö on valttia ja jokaisen pelaajan vahvuudet ja taidot tulevat varmasti tarpeeseen! 

Viihde

Kliffan Viihde sisältää ennakkotehtävät sekä yhteisohjelmat, kuten avajaiset, keskijäiset ja päättäjäiset. Ennakkotehtävät ilmaantuvat lippukuntiin joulun tienoilla ja ne tarjoavat kliffamaista sisältöä kaikkien ikäkausien kokouksiin keväälle 2018. Yhteisohjelmat puolestaan kokoavat leirillä kaikki leiriläiset yhteen kokemaan jotain, mistä lippukuntaleirillä voi vain haaveilla.

Kyläilypäivä

Leirin kyläilypäivä, eli päivä jolloin vanhemmat ja muut kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan leiriin, on lauantaina 28.7. Kyläilypäivään saapuvan tulee ostaa pääsylippu. Tästä tiedotetaan nettisivuillamme, kun lippujen myynti alkaa. Kyläilypäivänä vierailijoilla on mahdollisuus kierrellä leiriä ja tutustua leiriläisten ”kotioloihin”. Tutustuminen joihinkin ohjelmiin tulee myös olemaan mahdollista. Sudenpentuikäisten leiriaika päättyy ennen kyläilypäivää, mutta halutessaan sudenpentujen vanhemmat voivat tulla yhdessä sudenpentunsa kanssa vielä tutustumaan leiriin ostamalla liput.

Kuljetukset leirille

Kliffan leirimaksuun sisältyy kuljetukset pääkaupunkiseudulta Evolle ja takaisin Pitkän ja Lyhyen Kliffan alkaessa ja päättyessä. Myös leiriläisten ja lippukuntien varusteet kuljetetaan Evolle leirin puolesta. Tietoa kuljetuksista saatte kesän alussa koteihin kannetussa leirikirjeessä.