Leiriläiselle

Tähän sivuston osaan kootaan leiriläiselle tärkeää tietoa. Jatkossa löydät täältä osiot eri ikäkausille, julkaistut leirikirjeet ja muuta tärkeää informaatiota Kliffalle valmistautumista varten!

Onhan leirinajankohta, 23.–31.7.2018 jo kalenterissa merkittynä? Ilmoittautuminen alkaa 15.1. ja päättyy 5.3.2018. Kannattaakin aktiivisesti puhua Kliffasta kavereiden kanssa ja varmistaa, että oma kaveriporukka on lähdössä! Seurantaan kannattaa ottaa Kliffan Facebook- ja Instagram-tilit ja jäädä odottamaan lisätietoa ja ennakkofiiliksiä!

Tuoreimman Hepun välissä oli Kliffa-liite, jonka kautta voit myös jo fiilistellä tulevaa leiriä.

Kliffa sopii kaikille

Vaikka olemme metsässä, huomioidaan Kliffalla esteettömyysasiat ja erityistarpeet. Kliffalla huolehdimme muun muassa siitä, että ohjelmalaaksoihin voi osallistua myös sisupartiolainen ja sukupuolineutraalius otetaan huomioon leirin palveluita rakennettaessa.

Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään leiriläisen esteettömyyden tarvetta ja muita terveydentilaan liittyviä erityistarpeita. Samalla voi halutessaan pyytää leiriorganisaatiota olemaan sinuun yhteydessä erityistarpeisiin liittyen ennen leiriä.

Kliffalle on tulossa ensi kertaa käyttöön piirin moni-ryhmän tuottama esteettömyysleima, jolla jatkossakin huolehditaan piirin tapahtumien esteettömyydestä ja soveltuvuudesta erilaisille osallistujille.

Ei-partiolaiset otetaan ilolla mukaan

Kliffalle voi hyvin lähteä, vaikka et olisi partiolainen. Sinulla saattaa olla kavereita partiossa, olet ehkä halunnut kokeilla partiota jo aiemmin, tai sinua kiinnostaa kokeilla viettää viikko metsässä leireillen. Kliffa on taatusti uusi ja innostava elämys.

Mikäli sinulla on kavereita jo jossakin lippukunnassa, voit ilmoittautua Kliffalle heidän kanssaan. Valitse vain lippukunta ilmoittautumislomakkeen luettelosta. Mikäli et tiedä valmiiksi sopivaa lippukuntaa, voit silti ilmoittautua Kliffalle. Sinulle osoitetaan lähialueeltasi lippukunta, jonka ottaa sinut mukaansa leirille.

Tutustujille-sivulta saat tietoa partiosta, leireilystä ja muun muassa partiotermeistä.

Huoltaja, mietitkö lapsesi ilmoittamista Kliffalle? Lukaise aiheeseen liittyvä blogitekstimme.

Kurkistus Kliffan ohjelmaan

Aikuiset ja vaeltajat 

Miksi aikuiset maksavat leirimaksun? Voiko vaeltajille olla leirillä tarjolla muuta ohjelmaa kuin loppuunpalaminen? Kliffan vaeltaja- ja aikuisohjelma haluaa vastata näihin iänikuisiin kysymyksiin! Kliffalla jokaiselle ikäkaudelle ja aikuisille on tarjolla elämyksellistä ohjelmaa, joka tarjoaa oppimiskokemuksia, rentoutumista ja perinteistä krebaamistakin. 

Samoajat 

Kliffalla samoajaohjelma sijoittuu ympäri leiriä ja leirivuorokautta temmaten erilaiset samoajat pyörteisiinsä krebaamaan, kreiseilemään, oppimaan, kehittymään ja inspiroitumaan. Samoajat temmataan muun muassa ennennäkemättömän salamyhkäisen mysteerin pyörteisiin, jossa jokainen samoaja saa hetken olla oman elämänsä salapoliisi ja pyrkiä ratkaisemaan mysteerin. Johtolankoja on tarjolla niitä seuraaville ja löytäville ennen leiriä, leirillä ja etenkin viimeisen illan mysteeritapahtumassa. Kliffan kuumin kysymys samoajalle onkin, saatko arvoitukset selätettyä ja löydät Kliffan suurimmat samoajabileet? 

Heille, jotka kaipaavat vähemmän mysteerejä ja enemmän ratkaisuja on tarjolla esimerkiksi todellinen itsensä kehittämisen ehtymätön lähde. Jos Johtajatulet kuulostivat kadehdittavan hienoilta ja olet aina unelmoinut pääseväsi työpajaan visioimaan partion, johtamisen tai maailmanrauhan tulevaisuutta, tulet rakastumaan siihen, mitä Kliffalla on varallesi. Enää samoajan ei ole pakko roikottaa aivojaan narikassa, sillä tähän ohjelmaan ne kannattaa taatusti ottaa mukaan! 

Ohjelmalaaksot 

Ohjelmalaaksot ovat Kliffan ohjelman sydän. Uuden oppiminen ja kokemukset jotka päräyttävät elämyksellisyydellään jäävät päällimmäisenä muistiisi leiriltä! Riippumatta iästäsi, tulee laaksoissa olemaan juuri sinun ikääsi, kykyjäsi ja halujasi vastaavaa tekemistä. Laaksopaletti tulee olemaan sen verran laaja, ettei Hepun palstatila riitä, joten paras tapa päästä laaksojen makuun on tulla kokemaan se itse!  

24h 

24h-ohjelma Kliffalla on jotain ihan muuta kuin perinteinen makuupussililja tai kuopankaivuulilja. 24h-ohjelma alkaa, kun sudarit kotiutuvat leiriltä. Se on pelillinen ohjelmakokonaisuus, joka on suunnattu tarpojille ja samoajille ja kestää noin yhden leirivuorokauden ajan. Siinä on napsittu parhaat palat perinteisestä haikista, mukana on elementtejä pt-skaboista kuten Hiippari ja Punkku ja kaiken kruunaa ripaus Nälkäpeliä. Yhteistyö on valttia ja jokaisen pelaajan vahvuudet ja taidot tulevat varmasti tarpeeseen!   

Viihde 

Kliffan Viihde sisältää ennakkotehtävät sekä yhteisohjelmat, kuten avajaiset, keskijäiset ja päättäjäiset. Ennakkotehtävät ilmaantuvat lippukuntiin joulun tienoilla ja ne tarjoavat kliffamaista sisältöä kaikkien ikäkausien kokouksiin keväälle 2018. Yhteisohjelmat puolestaan kokoavat leirillä kaikki leiriläiset yhteen kokemaan jotain, mistä lippukuntaleirillä voi vain haaveilla.  

Kyläilypäivä 

Perinteinen vierailupäivä on Kliffalla kyläilypäivä, jolloin vanhemmat pääsevät tutustumaan ohjelmalaaksoihin sekä leirilippukuntiin ja kyliin.