Kuljetukset leirille

Yhteiskuljetukset

Leirille saapuvien kuljetus järjestetään leiriorganisaation puolesta. Saapumis- ja poistumiskuljetukset toteutetaan kahdessa aallossa: ensimmäinen aalto lähtee kohteesta aamulla ja toinen iltapäivällä.

Kuljetusten päivämäärät:
23.7. Leirille saapuminen
26.7. Sudenpentujen poistuminen
30.7. Seikkailijoiden ja tarpojien poistuminen
31.7. Samoajien, vaeltajien ja aikuisten poistuminen

Huomioittehan, että busseihin ei voida ottaa leiriläisten henkilökohtaisten tavaroiden lisäksi leirilippukunnan yhteisiä tavaroita. Näille on järjestetty Kliffan puolesta oma kuljetuksensa, josta enemmän tietoa täällä.

Lue lisää yhteiskuljetuksista täältä:
Yhteiskuljetukset

Saapuminen omalla autolla

Leirin aikana leirialueelle ei pääse ajamaan omalla autolla. Auto tulee jättää erikseen ilmoitetulle parkkialueelle (tekijäparkki), josta organisaation puolesta on järjestetty aikataulutettu sukkulakuljetus.

Käy lisäämässä itsesi Kliffan kyytipörssiin, jos autossasi on tilaa ja haluat tarjota kyydin. Huomioi Excelin välilehti.

Snadilassa majoittuvat pääsevät erikseen ilmoitettavien aikatauluikkunoiden sisällä ajamaan leiriin tavaroiden purkua ja pakkausta varten. Tämän jälkeen auto on siirrettävä parkkialueelle, josta kulkee aikataulutettu sukkulakuljetus leirialueelle.

Parkkialueen sijainnista sekä sukkulakuljetuksen aikataulusta lähetetään tarkempaa informaatiota lähempänä leiriä.

Kyytipörssi

Jos et pääse Kliffalle yhteiskuljetuksissa tai omalla autolla, voit kokeilla onneasi Kliffan kyytipörssissä.

Leiriturva 

Leiriturvan tehtäviin kuuluu järjestyksen valvonta, partiointi leirialueella, asiakaspalvelu, uimavalvonta, päivystys leiriportilla, liikenteen ohjaaminen ja turvallisuutta vaarantavaan toimintaan puuttuminen. 

Turvan tunnistaa keltaisesta tai oranssista huomioliivistä, jonka selässä lukee ”järjestyksenvalvoja – ordningsvakt” tai simppelisti ”turva”. Turvan henkilöt liikkuvat leirialueella 24/7.  Mikäli sinulla on asiaa turvalle, voit tulla tapaamaan päällikköä Steissille klo 9-10 tai Assalle klo 13-14. Tavoitat turvan myös leiriportilta. Hätätilanteessa turvan tavoittaa puhelimella numerosta 044 942 1811. 

Ota yhteys turvaan, jos 

  • Huomaat jotain, mikä saattaa vaikuttaa leirin turvallisuuteen.  
  • Leirialueella on ulkopuolisia.  
  • Tapaat leirialueella päihtyneen henkilön (eli joku on alkoholin tai huumausaineiden vaikutuksen alaisena). 
  • Tulee ilmi näpistys tai varkaustapaus. 
  • Joku on kadoksissa, eikä häneen saa yhteyttä muuta kautta. 

Henkeä ja terveyttä uhkaavissa asioissa soita suoraan hätänumeroon 112. Soitosta hätänumeroon tulee viipymättä ilmoittaa myös turvalle, jotta turva osaa ohjata avun oikeaan paikkaan. 

Turvan puoleen voi aina kääntyä, jos on mitä tahansa kysyttävää. He osaavat joko hankkia tarvitsemasi tiedon nopeasti tai ohjata sinut kysymään oikeasta paikasta.  

Turva pitää huolen siitä, että kaikilla leiriläisillä on turvallinen olo leirin ajan ja puuttuu kaikkeen, mikä vaarantaa turvallisuutta tai on ristiriidassa leirin sääntöjen kanssa. 

Esteettömyys ja moninaisuus 

Vaikka olemme metsässä, huomioidaan Kliffalla esteettömyysasiat ja erityistarpeet. Kliffalla huolehdimme muun muassa siitä, että ohjelmalaaksoihin voi osallistua myös sisupartiolainen ja sukupuolineutraalius otetaan huomioon leirin palveluita rakennettaessa.

Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään leiriläisen esteettömyyden tarvetta ja muita terveydentilaan liittyviä erityistarpeita. Samalla voi halutessaan pyytää leiriorganisaatiota olemaan sinuun yhteydessä erityistarpeisiin liittyen ennen leiriä.

Kliffalle on tulossa ensi kertaa käyttöön piirin moni-ryhmän tuottama esteettömyysleima, jolla jatkossakin huolehditaan piirin tapahtumien esteettömyydestä ja soveltuvuudesta erilaisille osallistujille.

Leirin ohjelmien esteellisyydestä löytyy tietoa Laaksot-osiosta. 

 

Sateenkaarilounge Spektri esittäytyy

Sateenkaarilounge Spektri toimii kohtaamispaikkana seksuaalisuudeltaan ja sukupuoleltaan moninaisille sekä identiteettiään pohtiville leiriläisille mutta sen toiminta on avointa ja suunnattu kaikille. Jokaiselle tosiaan löytyy jotakin, sillä kiinnostavaa tekemistä on tarjolla eri aiheiden ympäriltä jokaisena aukiolopäivänä! Myös seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen asemaa partiossa edistävä Pinkkipartio ry on tavattavissa leirillä Spektrin alueella.  

Spektri sijaitsee leirisuoran varrella globaalilaakson kupeessa ja järjestää kirjavaa ohjelmaa tiistaista maanantaihin 24.-30.7. Spektrillä on toimintaa aina aamupalasta iltatoimiin saakka, pääsääntöisesti klo 10-22 välisenä aikana.  Nähdään Spektrissä – tule juuri sellaisena kuin olet!

Kännykät leirillä 

Kliffalla on puhelimen käyttö sallittu ja latauskin onnistuu! Joissakin ohjelmissa kännykkää tarvitaan. 

Puhelimia voi ladata kahviloissa tai jättää 2 euron maksua vastaan oman nimikoidun virtapankin RAFFIStoreen lataukseen. Oma USB- tai sähköpistokejohto tulee olla mukana. RAFFI Storessa on jonkin verran virtapankkeja myynnissä, mutta suosittelemme oman mukaan ottamista. Kahviloissa on myös tarjolla latausmahdollisuus ilmaiseksi. Leirilippukunnan johtajistolla on mahdollisuus ladata kännykkää Hubissa. Puhelimia ja tietokoneita ladataan vain erityissyistä. 

Kännykät kulkevat leirillä aina omalla vastuulla – niin ohjelmassa kuin kaikissa latauspaikoissa. Mukaan tarvitsee oman laturin, jossa on irrotettava USB-piuha. Ohjelmissa on luvassa vauhdikastakin tekemistä, jossa on riski kadottaa tai kolhia kännykkä, joten kännykkä kannattaa kenties jättää rinkkaan ohjelman ajaksi. Öisin kännykätkin nukkuvat.  

Kliffa saa näkyä sosiaalisessa mediassa – postaa Kliffasta hashtageilla #kliffa2018, #partioscout ja #päpa.

Ei-partiolaiset otetaan ilolla mukaan

Tutustujille-sivulta saat tietoa partiosta, leireilystä ja muun muassa partiotermeistä.

Kliffan ohjelma lyhyesti

Aikuiset ja vaeltajat

Miksi aikuiset maksavat leirimaksun? Voiko vaeltajille olla leirillä tarjolla muuta ohjelmaa kuin loppuunpalaminen? Kliffan vaeltaja- ja aikuisohjelma haluaa vastata näihin iänikuisiin kysymyksiin! Kliffalla jokaiselle ikäkaudelle ja aikuisille on tarjolla elämyksellistä ohjelmaa, joka tarjoaa oppimiskokemuksia, rentoutumista ja perinteistä krebaamistakin.

Samoajat

Kliffalla samoajaohjelma sijoittuu ympäri leiriä ja leirivuorokautta temmaten erilaiset samoajat pyörteisiinsä krebaamaan, kreiseilemään, oppimaan, kehittymään ja inspiroitumaan. Samoajat temmataan muun muassa ennennäkemättömän salamyhkäisen mysteerin pyörteisiin, jossa jokainen samoaja saa hetken olla oman elämänsä salapoliisi ja pyrkiä ratkaisemaan mysteerin. Johtolankoja on tarjolla niitä seuraaville ja löytäville ennen leiriä, leirillä ja etenkin viimeisen illan mysteeritapahtumassa. Kliffan kuumin kysymys samoajalle onkin, saatko arvoitukset selätettyä ja löydät Kliffan suurimmat samoajabileet?

Heille, jotka kaipaavat vähemmän mysteerejä ja enemmän ratkaisuja on tarjolla esimerkiksi todellinen itsensä kehittämisen ehtymätön lähde. Jos Johtajatulet kuulostivat kadehdittavan hienoilta ja olet aina unelmoinut pääseväsi työpajaan visioimaan partion, johtamisen tai maailmanrauhan tulevaisuutta, tulet rakastumaan siihen, mitä Kliffalla on varallesi. Enää samoajan ei ole pakko roikottaa aivojaan narikassa, sillä tähän ohjelmaan ne kannattaa taatusti ottaa mukaan!

Ohjelmalaaksot

Ohjelmalaaksot ovat Kliffan ohjelman sydän. Uuden oppiminen ja kokemukset jotka päräyttävät elämyksellisyydellään jäävät päällimmäisenä muistiisi leiriltä! Riippumatta iästäsi, tulee laaksoissa olemaan juuri sinun ikääsi, kykyjäsi ja halujasi vastaavaa tekemistä. Laaksopaletti tulee olemaan sen verran laaja, ettei Hepun palstatila riitä, joten paras tapa päästä laaksojen makuun on tulla kokemaan se itse!

24h

24h-ohjelma Kliffalla on jotain ihan muuta kuin perinteinen makuupussililja tai kuopankaivuulilja. 24h-ohjelma alkaa, kun sudarit kotiutuvat leiriltä. Se on pelillinen ohjelmakokonaisuus, joka on suunnattu tarpojille ja samoajille ja kestää noin yhden leirivuorokauden ajan. Siinä on napsittu parhaat palat perinteisestä haikista, mukana on elementtejä pt-skaboista kuten Hiippari ja Punkku ja kaiken kruunaa ripaus Nälkäpeliä. Yhteistyö on valttia ja jokaisen pelaajan vahvuudet ja taidot tulevat varmasti tarpeeseen!

Viihde

Kliffan Viihde sisältää ennakkotehtävät sekä yhteisohjelmat, kuten avajaiset, keskijäiset ja päättäjäiset. Ennakkotehtävät ilmaantuvat lippukuntiin joulun tienoilla ja ne tarjoavat kliffamaista sisältöä kaikkien ikäkausien kokouksiin keväälle 2018. Yhteisohjelmat puolestaan kokoavat leirillä kaikki leiriläiset yhteen kokemaan jotain, mistä lippukuntaleirillä voi vain haaveilla.

Kyläilypäivä

Leirin kyläilypäivä, eli päivä jolloin vanhemmat ja muut kiinnostuneet ovat tervetulleita tutustumaan leiriin, on lauantaina 28.7. Kyläilypäivään saapuvan tulee ostaa pääsylippu. Tästä tiedotetaan nettisivuillamme, kun lippujen myynti alkaa. Kyläilypäivänä vierailijoilla on mahdollisuus kierrellä leiriä ja tutustua leiriläisten ”kotioloihin”. Tutustuminen joihinkin ohjelmiin tulee myös olemaan mahdollista. Sudenpentuikäisten leiriaika päättyy ennen kyläilypäivää, mutta halutessaan sudenpentujen vanhemmat voivat tulla yhdessä sudenpentunsa kanssa vielä tutustumaan leiriin ostamalla liput.