Ystävyyttä on erilaista. Ystävyydellä ei ole rajoja eikä se katso ikää, ulkonäköä, asuinpaikkaa tai persoonallisuutta.

Havumetsien siimeksessä asuu Aarni, joka rakastaa rauhaa ja hiljaisuutta. Hänen paras ystävänsä on ulapan alla asusteleva energinen ja menevä Aava. Yhdessä ystävykset tutustuvat meitä ympäröivään maailmaan – metsiin ja vesistöihin.

AARNI

Aarni on vanhojen kuusimetsien rauhallinen asukki. Hän rakastaa kotimetsäänsä ja havupuiden hiljaista huminaa. Hän arvostaa pysyvyyttä, minkä vuoksi vuosisatojen aikana paikalleen juurtunut metsä on hänelle niin kovin tärkeä. Aarni on viisas, rauhallinen ja ystäväänsä paljon kärsivällisempi. Hän ryhtyy toimiin tarkkaan harkiten ja pohtien.

Mikä on lempivärisi?
– Kallioiden harmaa väritys ja puiden runkojen ruskeat sävyt kertovat kestävyydestä ja tuovat minulle usein kotoisan olon. Ne ovat myös melko vaatimattomia, kuten minäkin. Nuo havujen, lehtien, kasvien ja raakojen marjojen värit sen sijaan ovat niin kovin kiehtovia, ettei niitäkään sovi olla mainitsematta. Ne säväyttävät askeettisella arvoituksellisuudellaan.

Jos saisit matkustaa ajassa, minne menisit ja miksi?
– En minä oikeastaan tiedä. Tarkoitan, että tottakai olisi ihmeellistä matkustaa takaisin Evon metsän lapsuuteen ja nähdä sen varttuvan, mutta minulla on myös hyvä juuri näin, juuri tässä.

AAVA

Aava asustaa Evon puroissa, joissa ja järvissä, aina siellä missä huvittaa. Hän on pulppuavan utelias persoona, joka ei jää paikalleen odottelemaan, että joku muu hoitaa homman. Aava on aina tapahtumien keskipisteessä ja on koska tahansa valmis seikkailuun! Hän ihailee ystäväänsä Aarnia, joka on rauhallisempi kuin hän ja tietää valtavan paljon metsistä.

Mistä haaveilet?
– Olen kuullut hyvin kaukaisista vesistä, joissa ui erilaisia kaloja kuin täällä päin: suuria kaloja, värikkäitä kaloja ja jopa lentäviä kaloja!

Mitä mieltä olet partiosta?
– Minun mielestäni partiolaiset ovat hyvin viehättäviä ja hurmaavia olentoja. Olen pistänyt merkille, että kyseiselle lajille on ominaista muuttaa kesäisin Evolle noin viikon ajaksi, ja odotan heidän saapumistaan joka vuosi jo jäiden sulamisesta lähtien!