Ystävyyttä on erilaista. Ystävyydellä ei ole rajoja eikä se katso ikää, ulkonäköä, asuinpaikkaa tai persoonallisuutta.

Havumetsien siimeksessä asuu Aarni, joka rakastaa rauhaa ja hiljaisuutta. Hänen paras ystävänsä on ulapan alla asusteleva energinen ja menevä Aava. Yhdessä ystävykset tutustuvat meitä ympäröivään maailmaan – metsiin ja vesistöihin.

AARNI

Aarni on vanhojen kuusimetsien rauhallinen asukki. Hän rakastaa kotimetsäänsä ja havupuiden hiljaista huminaa. Hän arvostaa pysyvyyttä, minkä vuoksi vuosisatojen aikana paikalleen juurtunut metsä on hänelle niin kovin tärkeä. Aarni on viisas, rauhallinen ja ystäväänsä paljon kärsivällisempi. Hän ryhtyy toimiin tarkkaan harkiten ja pohtien.

Mikä on lempivärisi?
– Kallioiden harmaa väritys ja puiden runkojen ruskeat sävyt kertovat kestävyydestä ja tuovat minulle usein kotoisan olon. Ne ovat myös melko vaatimattomia, kuten minäkin. Nuo havujen, lehtien, kasvien ja raakojen marjojen värit sen sijaan ovat niin kovin kiehtovia, ettei niitäkään sovi olla mainitsematta. Ne säväyttävät askeettisella arvoituksellisuudellaan.

Jos saisit matkustaa ajassa, minne menisit ja miksi?
– En minä oikeastaan tiedä. Tarkoitan, että tottakai olisi ihmeellistä matkustaa takaisin Evon metsän lapsuuteen ja nähdä sen varttuvan, mutta minulla on myös hyvä juuri näin, juuri tässä.

AAVA

Aava asustaa Evon puroissa, joissa ja järvissä, aina siellä missä huvittaa. Hän on pulppuavan utelias persoona, joka ei jää paikalleen odottelemaan, että joku muu hoitaa homman. Aava on aina tapahtumien keskipisteessä ja on koska tahansa valmis seikkailuun! Hän ihailee ystäväänsä Aarnia, joka on rauhallisempi kuin hän ja tietää valtavan paljon metsistä.

Mistä haaveilet?
– Olen kuullut hyvin kaukaisista vesistä, joissa ui erilaisia kaloja kuin täällä päin: suuria kaloja, värikkäitä kaloja ja jopa lentäviä kaloja!

Mitä mieltä olet partiosta?
– Minun mielestäni partiolaiset ovat hyvin viehättäviä ja hurmaavia olentoja. Olen pistänyt merkille, että kyseiselle lajille on ominaista muuttaa kesäisin Evolle noin viikon ajaksi, ja odotan heidän saapumistaan joka vuosi jo jäiden sulamisesta lähtien!

Aava ja Aarni hyppäsivät kummallisen koppakuoriaisen kyytiin ja päätyivät turvallisesta metsästä Helsingin betoniviidakkoon. Aava on innoissaan uudesta seikkailusta, mutta Aarni jarruttelee ja haluaa takaisin kotiin. Mutta kuka kumma nakertaa näkkileipää parkkihallissa ja kenen lempikanervat kasvavat Evolla?

Aava ja Aarni tutustuivat Metsähiireen ja Valkohäntäpeuraan, jotka asustavat Koillis-Helsingin ja Tammen alueella.

METSÄHIIRI

Metsähiiri on sudenpentuikäinen, hyvin innokas, energinen ja hieman pikkuvanha. Hänen ajatuksensa kulkevat aivan omia kosmisia ratojaan, täydellisten juustojen galaksissa. Metsähiirelle tärkeitä asioita juuston lisäksi ovat erityisesti äiti sekä ystävät. Metsähiiri haluaa aina isompien mukaan, oli sitten kyseessä hippa tai seikkailu Evolle.

Jos saisit matkustaa ajassa, minne menisit ja miksi?
– Menisin 10 sekunttia ajassa taakseepäin, että saisin syödä sen juuston uudelleen mikä oli tassussani.

Mikä on haaveammattisi?
– Kuulentäjä. Valloittaisin juustokuun ja söisin sen kokonaan.

Minne piilotat räkäpallon?
– Lasketaanko syöminen piilottamiseksi?

VALKOHÄNTÄPEURA

Valkohäntäpeura, frendien kesken VHP ratsastaa trendien aallonharjalla. Hän on cool ja tietää sen. Valkohäntäpeura lenkkeilee, somettaa, shoppailee ja harrastaa joogaa, syö vegaanisesti ja tietää snäpin uusimmista päivityksistä kaiken. Ikäkaudeltaan Valkohäntäpeura on samoaja. Hän on suosittu, mutta osaa ottaa muut mukaan, vaikka välillä saattaa tuhahtaa leikkisästi.

Jos saisit matkustaa ajassa, minne menisit ja miksi?
– Menisin ajassa eteenpäin katsomaan tulevat muoti trendit, jotta olisin muita edellä.

Mitkä ovat 3 tärkeintä omistamaasi tavaraa?
– Puhelin, kamera ja huulikiilto.

Maaseutu vai kaupunki?
– Kaupunki ofc!!! Saisiko maaseudulta edes hyviä kuvia instaan?

Lue Aavan ajatuksia matkasta

Hahmoblogi

Aava ja Aarni saivat matkaoppaikseen Metsähiiren ja Valkohäntäpeuran. Matka takaisin kohti Evoa on alkanut! Mutta voiko flaiereilla ajaa koppakuoriaista? Entä hyvää asiaa?

HIRVI

Hirvi kipuilee nuoruuden ja aikuisuuden välillä, erityisesti töissä käyminen tuskastutaa välillä. Toisinaan elämä on ruusuilla tanssimista, mutta joskus taas iskee angsti. Hirvellä on paljon kavereita ja hänen kanssaan viihtyvät monet. Hirvi on hieman kiinnostunut Valkohäntäpeurasta, mutta ovatko ihastumisen tunteet molemminpuolisia? Hirvi ei halua myöntää mitään ääneen, vaikka hän on vitsikäs ja menevä. Hirvi on samoajaikäinen.

Mistä haaveilet?
– Val…. siis että saisin paljon rahaa ja ystäviä

Mitä harrastat?
– Harrastan ulkoilua ja puhelimen käyttöö ”heh”

Mikä on tärkein ominaisuus ystävässä?
– Mulle tärkee ominaisuus ystävässä ehdottomasti on lojaalius ja luottmaus

KAMPELA

Kampela on ylväs ja rauhallinen talousammattilainen, joka osaa työnsä hyvin ja ammattimaisesti. Hän toimii esimiestehtävissä, mutta elämä rullailee aina samoilla laineilla. Kampela toivoo löytävänsä elämään jotain uutta ja virkistävää. Hän nauttii muiden hahmojen arvostusta, mutta sosiaalinen media on Kampelalle aivan uusi tuttavuus ja muutenkin nuorten meno on vierasta hänelle. Kampela on ikäkaudeltaan aikuinen.

3 tärkeintä omistamaasi tavaraa?
– Käsilaukku, huulipuna, joogamatto

Ketä kunnioitat eniten?
– Itseäni, olen itseni suurin inspiraatio.

Minne olet matkalla?
– Näillä näkymin töihin viettämään viikonloppua ja saamaan sunnuntaiboonuksia

Lue Valkohäntäpeuran tilapäivitys

Hahmoblogi

Kohti kotia on suuntaamassa Aavan ja Aarnin mukana eriskummallinen joukko. Kampela haluaa pois oravanpyörästä ja Hirvellä taitaa olla pää vähän pyörällä jostakusta. Metsähiiri ja Valkohäntäpeura ovat kiinnostuneet Evon herkuista. Ennen lähtöä Kampela haluaa kuitenkin pitää turistikierroksen Aavalle ja Aarnille.

KANIINI

Kaniini tietää paljon kaikesta ja usein myös oikaisee ystäviensä harhakäsityksiä. Kaniini viihtyy tietotekniikan parissa, hän pelaa pokemonia ja kaikkea muutakin. Nintendo on paras juttu mitä voi olla, älypuhelin tulee toisena. Kaniini on aina valmis ottamaan asioista selvää. Hän viihtyy ystäviensä kanssa, ja tietää aina mitä pitää tehdä, jos muut eivät tiedä. Ikäkaudeltaan Kaniini on tarpoja.

Mikä on lempi pelisi?
– Pokemon HeartGold

Jos saisit matkustaa ajassa, minne menisit ja miksi?
– Haluisin palata 1960 luvulle katsomaan avaruustaistelua. Tai tulevaisuuteen ja perustaisin oman tekniikkafirman.

Mitä mieltä olet partiosta?
– Oon kuullu siitä. Ei oo oikee ollu motii lähtee ja kukaan mun kavereistkaa ei oo siel joten ei oo ollu myöskää syytä mennä.

SIILI

Siili on joukon nuorin. Hän ei ikänsä puolesta pääse vielä partioon, mutta menee innoissaan muiden mukana. Siilillä on loputtomasti energiaa ja hän ihailee isompiaan kaikessa, eivätkä häneltä koskaan lopu kysymykset kesken.
Siilin lempivärejä ovat vaaleanpunainen ja pinkki, mutta ötökät ovat Siilin mielestä ällöjä. Myös pimeä saa reippaan Siilin vähän pelokkaaksi. Isona Siili haluaisi ehkä pop-tähdeksi.

Missä haluaisit kehittyä?
– No me tehtiin temppukoulussa semmosii hauskoi kärrynpyörii ja mä melkeen osasin sen mut ihan mut mä haluisin osaa sen sairaan hyvin.

Mistä haaveilet?
– Mä haluisin olla yhtä iso kun mun isosisko koska se on nii kiva ja se voi tehä kaikkee mitä mä en viel voi koska äiti ei anna mut mä teen kyl silti kaikkee.

Kuvaile itseäsi 3 sanalla.
– Mä oon 5 vuotta, mä oon hyvä temppuilee ja mä oon öö emmä oikeen tiiä kysyn mun äidiltä millanen mä oon! … No se sano et mä oon iloinen ja innokas!

Lue Kaniinin tilapäivitys

Hahmoblogi

Keskustan vilinä sai ystävykset Aavan ja Aarnin hämilleen. Iloisen eläinjoukon mukana he tutustuivat ohimennen Helsingin nähtävyyksiin ennen kuin he päätyivät Kiasmalle. Yllättäen paikalle sattuivat myös Siili ja Kaniini, jotka halusivat lähteä mukaan mystiselle Evolle. Miten he pääsevät junaan? Ja kuinka he saavat rahat lippuja varten kasaan?

TIIRA

Tiira on kiireinen opiskelija, jolla on liian monta rautaa tulessa. Tiira stressaantuu helposti, mutta se ei häntä estä innostumasta ja osallistumasta kaikkeen. Tiira tulee kaikkien kanssa toimeen ja pitää erityisesti lastenhoidosta. Vapaa-ajalla hän vahtii Hanhen poikasia eli pesää ja toistaiseksi kuoriutumattomia munia, jotta saa opintojen ohella kokemusta sekä lisätienestejä. Tiiralla on omalaatuinen huumori ja hän on ikäkaudeltaan vaeltaja.

Mikä on salainen taitosi?
– Oon tosi hyvä täyttämään mun kalenterin ja näyttämään siltä, että teen tosi paljon asioita, mut oikeesti mä en oo ehtiny tehdä puoltakaan niistä asioista.

Mikä on haaveammattisi?
– Ala-asteen opettaja, hih.

Minne menet mieluiten?
– Kahvilaan, piilopaikkaan tai luontoon erityisesti veden äärelle. Nää paikat rauhoittaa mua ja niistä on niin hyviä muistoja. Ja tietysti kotiin.

SAMMAKKO

Sammakko on taiteilijasielu. Hän on urbaani ja boheemi taiteilija, joka ei pelkää kulkea omia polkujaan. Sammakko on idealisti, hän näkee upeita visioita ja inspiraatioita kaikkialla minne meneekin. Sammakko on samoajaikäinen yöeläjä, joka tekee kaikenlaista kavereiden kanssa.

Mikä on haaveammattisi?
– Kuuluisa taiteilija, tietysti! Mä kuljen Salvador Dalin jalanjäljissä!

Kuvaile itseäsi kolmella sanalla
– Rauhallinen, toiveikas ja luotettava

Osaatko kulrlata tai uida?
– Sekä että!

Lue Tiiran tilapäivitys

Hahmoblogi

Aiemmin eläintoverukset ovat yhdessä keksineet ratkaisun saadakseen rahaa junalippuihin. He tanssivat yhteistuumin ja saavat sitä kautta mukaansa Tiiran ja Sammakon. Rahat kerättyään he suuntasivat Rautatientorille päästäkseen junaan ja Evolle. Miten he saavat junaliput ja löytävät oikeaan junaan?

KETTU

Kettu on vastavalmistunut juristi. Hän on opiskellut pitkään, mutta nyt töiden saaminen on hankalaa. Kettu on viekas jekkuilija, joka tuntee oman arvonsa. Hän on rohkea ja innokas eikä pelkää tarttua toimeen. Hän unelmoi suuria ja tekee töitä päämääriensä eteen. Kettu saattaa vaikuttaa hankalalta lähestyä, mutta lopulta hänestä saa lojaalin ystävän. Ikäkaudeltaan Kettu on aikuinen.

Mitä pelkäät?
– Unohtumista, sitä ettei minua enää muisteta.

Minne menet mieluiten?
– Sinne missä on ihmisiä ja hyvä meno. Yleensä menen myös paikkoihin, joissa voisin saada suhteita luotua ja hyviä työtarjouksia.

Minne olet matkalla?
– Elämässä eteenpäin, leuka pystyssä. Kaikkialle muualle kuin kohti uusia pettymyksiä!

ORAVA

Oravan perhe on hyvin rikas, ja Orava onkin tottunut saamaan heti kaiken haluamansa. Hän ei aina tajua, että kaikki eivät ole samanlaisia kuin hän. Siksi Orava saattaakin vaikuttaa tylyltä tai tietämättömältä. Toisaalta hänestä on kasvanut päättäväinen nuori jyrsijä, joka osaa myös hauskuuttaa ystäviään: toisinaan hänen lausah
duksensa aiheuttavat hupia kuulijoissa. Ikäkaudeltaan Orava on vaeltaja.

Mistä haaveilet?
– Siitä et niinku ei tarvii tehä töitä. Tai niinku isiki tekee jonku verran töitä, vaik se onki ihan äärettömän rikas, mut sillee et mä voisin olla samassa asemassa ilman sitä työmäärää.

Jos elämäsi oisi kappale, mikä se olisi?
Antti Tuiskun Rahan takii. Tää ei nyt ollu kovin vaikee kysymys.

Mitkä kolme asiaa ottaisit autiolle saarelle?
Herranjestas nyt tuli vaikee. Autio saari… No, kai nyt pitäis ottaa nää, millä selviää hengissä. Siis kännykkä ja sit laturi, et voisin ladata sitä siellä. Eiks näil saarilla kuitenki oo pistorasioita? Ja sit kolmantena asiana isin luottokortti. Eiköhän siellä joku kauppa oo.

Nyt joukko on vihdoin ja viimein junassa matkalla Hämeenlinnaan – mutta kenen avulla he pääsevät Hämeenlinnasta Evolle? Ja miten Tikkurila liittyy tarinaan?

SISILISKO

Sisilisko on seikkailijaikäinen rämäpää. Hän rakastaa seikkailuja sekä uusia haasteita ja pitää luonnosta ja uimisesta. Sisilisko pelasi ennen jalkapalloa, mutta nyt hän ei enää voi, sillä hänen jalkansa on toipumassa leikkauksesta. Sisiliskoa vähän ärsyttää kaikki paikallaan oleminen. Vaikka Sisilisko onkin reipas ja ulospäinsuuntautunut, löytyy hänestä myös herkempi puoli. Esimerkiksi unilelun katoaminen on kauhistus – vaikkei sitä kavereille voikaan myöntää.

Missä haluaisit kehittyä?
– Ai futiksen lisäks? Ainaki enkus ja vähä matikaski. Haluisin kans oppi olee vähä rauhallisemmin tai aik usein mul on nii kova meno et unohan levätä.

Mitä pelkäät?
-Tää on vähä noloo mut pelkään pimeetä… Älkää kertoko mun kavereille ne vaa naurais.

Mikä on haaveammattisi?
-Futari, mut koska en voi nyt pelaa, nii haluisin ehk olla palomies mut kans eräopaski ois kiva, ku pääsis olee ulkona.

SUPIKOIRA

Supikoira on nuori aikuinen, joka on hieman kyllästynyt fyysiseen rakennusmiehen työhönsä. Supikoira on rempseä ja helposti lähestyttävä hahmo. Hän tahtoo kaikille hyvää ja tuleekin hyvin toimeen kaikkien yli 14-vuotiaiden kanssa. Ainoastaan pienet lapset ja erityisesti kuoriutumattomat munat saavat hänet hämmentymään. Supikoira kuvailee itseään erilaiseksi ja luotettavaksi. Jos hän haluaa rauhoittua, hän vetäytyy piilopaikkaansa katonharjalle ihailemaan maisemia.

Osaatko uida?
– Miks en osaisi, mut opetettiin jo pentuna uimaan

3 tärkeintä omistamaasi tavaraa?
– Lompakko, lenkkarit ja sänky.

Jos elämäsi olisi kappale, mikä se olisi?
– Roope Salminen & Koirat: Tanssi se ulos (feat. Ellinoora)

Junassa matkalla Hämeenlinnaan Aava, Aarni ja heidän mukanaan matkustava eläinjoukko saivat vahvistusta vielä Supikoirasta ja Sisiliskosta.

ROTTA

Rotta on tarpojaikäinen hahmo, joka rakastaa nukkumista. Hän on huumorintajuinen, itsetietoinen ja hieman kömpelökin tyyppi. Rotta on huoleton häsääjä, jolta aina unohtuu jotain. Jos mietit, mistä Rotan löytäisi, kannattaa ensin kurkata hänen peittonsa alle tai johonkin muuhun paikkaan, johon on mukava käpertyä nokosille. Jos näistä paikoista ei Rottaa löydä, on seuraavaksi varmin paikka siellä, missä ikinä onkaan kahvinkeitin. Väsymykseensä Rotta juo lukuisia kahvikuppeja päivässä, mikä ei hänen ikäiselleen ole välttämättä ihan hyvä juttu. Rotta on Sisiliskon hyvä kaveri.

Mikä on haaveammattisi?
Unitutkimusten kokelas

Haluatko kasvattaa parran?
Ei kiitos mielellään.

Missä on piilopaikkasi?
Sängyssä tai sen alla

HANHI

Hanhi on äitihahmo, joka hoivaa muniaan ja poikasiaan. Hän huolehtii myös kaikista muista kuin omistaan. Hanhi on lempeä ja rakastettava, ja hän tahtoo hyvää kaikille. Toisinaan hanhi hössöttää paljon, mutta toisaalta hänelle on tärkeää rauhoittua keinutuoliin neuletyön kanssa. Hanhi on kutonut elämänsä aikana jo ainakin 800 villasukat. Toisinaan Hanhi kuitenkin haikailee nuoruutensa aktiivista menoa. Jos Hanhi saisi kuvailla itseään muutamalla sanalla, olisivat ne nuorekas, ihana ja äidin vaistot. Muut kuvailevat häntä usein iloiseksi, hupsuksi ja äänekkääksi. Hanhelle iloa tuovat unelmat, perhe ja neulominen.

Jos elämäsi olisi kappale, mikä se olisi?
Sinisiä punasia ruusunkukkia kannan kädessääni…

Jos saisit matkustaa minne tahansa, minne menisit ja miksi?
Menisin yksin Kanariansaarille…. (Köh) tarkoitan siis lasten kanssa Bamse-clubiin Kanariansaarille.

Minkä värinen on hammasharjasi?
Viininpunainen, jossa on kimallusta – tietenkin.

Kliffan tarina viimeinen luku