Isosti ja BIG

Leiritoimikunnan ensiaskeleet projektin suhteen otettin vuoden 2017 tammi-helmikuussa. Leirin tavoitteiden vääntämistä ja nimen visiointia oli runsaasti, mutta konkreettinen suunnittelutyö oli vielä kaukana. Huhtikuussa kokoonnuttiin yhteiseen leiritoimikunnan seminaariin. Tuolloin katselin huuli pyöreänä, kun muut LTMK:laiset läiskivät määrätietoisina post it -lappuja Pakilan nuorisotalon seinään. Seinä toimitti tietenkin aikajanan virkaa ja laput sisälsivät tärkeitä asioita, joita tulisi olla tehtynä tiettyyn aikaan mennessä, jotta Kliffa olisi valmiina vastaanottamaan leiriläiset heinäkuussa 2018. Jo tammikuussa oli tarkkoja arvioita, milloin tiedämme kuinka paljon leiriläisiä tulee, miten leirin sähkö- ja vesiverkko rakentuu ja paljon se maksaa, kuinka monta minuuttia kestää saada 2000 henkeä ruokajonosta läpi ja millä aikataululla leirin markkinointi etenee. Yhdessä toisen ohjelmajohtaja Saran kanssa mietimme kuumeisesti, saammeko seinälle yhtäkään lappua liittyen ohjelmasuunnitelmiin. Kysymyksiä ohjelmaan liittyen sateli, eikä meillä kahdella ei ollut mitään tietoa minkälaista ohjelmaa leirille tulee tai milloin mitäkin pitäisi olla valmiina! Sunnuntai-iltana olo oli kuin jyrän alle jääneellä.

Nyt kuusi kuukautta myöhemmin tuolla samaisella Pakilan nuorisotalolla vietti viikonloppua 30 ohjelman tekijää. Deadlineja ja post it -lappuja oli enemmän kuin tarpeeksi, suuria suunnitelmia sitäkin enemmän ja ennen kaikkea hyvää fiilistä, naurua ja yhteenkuuluvuuden tunnetta oli vaikka koko maailmalle jakaa. Viikonlopun tavoitteena oli yhteisen päämäärän kirkastaminen, toisiin tutustuminen ja suunnitelmien selkeyttäminen, joka onnistui yli odotusten. Tietysti kysymyksiä on edelleen enemmän kuin vastauksia, mutta yhteinen päämäärä ja oikea asenne auttavat meitä kiipeämään kaikkien esteiden yli. Sunnuntai-iltana fiilis oli kaikkensa antanut, kuin olisi maratonin juossut.

Alussa meitä oli kaksi hukassa olevaa ohjelmajohtajaa ja nyt meitä on jo noin kolmasosa Kliffan vapaaehtoisista! Ohjelman ensimmäinen semmaviikonloppu osoitti sen, että oli kyse sitten Stockan kulmalla esiintymisestä, ex tempore räpistä, yllättävästä aamuherätyksestä tai niksipirkan ohjeiden toteuttamisesta, voin luottaa sataprosenttisesti siihen, että tämä jengi heittäytyy mukaan ja hoitaa homman kotiin. Samalla asenteella syntyy Kliffan ohjelma. Mukaan mahtuu vielä monta monituista tyyppiä ja ainoa kriteeri, mitä toivomme sinulta, tuleva ohjelman tekijä, on halu tehdä Kliffan tavoitteiden mukaista ohjelmaa, mottona ohjelman slogan: ”Ajattele isosti ja big.”

Mimi Rantanen

Ohjelmajohtaja 1/2